Правоохоронці вручили підозру трьом заступникам мера Одеси Труханова
Категорія
Україна
Дата публікації

Правоохоронці вручили підозру трьом заступникам мера Одеси Труханова

Правоохоронці вручили підозру трьом заступникам мера Одеси Труханова
Джерело:  online.ua

САП та НАБУ повідомили про підозру ще трьом учасникам злочинної організації, яка діяла на території міста Одеси. Зокрема, йдеться про заступників міського голови Одеси Геннадія Труханова.

Джерело: Спеціалізована антикорупційна прокуратура 

Правоохонці повідомили про підозру декільком заступникам мера Одеси

Так, про підозру повідомлено першому заступнику міського голови Одеси, виконувачу обов’язків заступника міського голови Одеси – керівнику апарату виконавчого комітету Одеської міськради та заступниці міського голови Одеси.

У ході досудового розслідування встановлено, що з осені 2021 року учасники злочинної організації контролювали питання забудови в м. Одеса, розпорядження коштами місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств та їхню взаємодію з приватним сектором ринку.

Для реалізації злочинних дій вони налагодили процес систематичного підкупу службових осіб Одеської міської ради, які забезпечували прийняття необхідних рішень, - зазначили в антикорупційній прокуратурі.

За інформацією правоохоронців, установлено, що виконувач обов’язків заступника міського голови Одеси у листопаді 2021 року – серпня 2022 року отримав неправомірну вигоду на загальну суму понад 2,4 млн грн за вчинення дій в інтересах злочинної організації.

Він сприяв забезпеченню ухвалення земельною комісією рішень про відведення землі під будівництво наперед визначеним особам.

У свою чергу перший заступник та заступниця міського голови Одеси отримали від організаторів злочинної організації 900 та 300 тис. грн відповідно. Так, перший заступник міського голови Одеси за версією слідства контролював діяльність підпорядкованих управлінь - головних розпорядників коштів та надавав їх керівникам вказівки про призупинення розрахунків за ремонт доріг у місті, – додають правоохоронці.

Працівники НАБУ та САП уже повідомили про підозри 6 учасникам злочинної організації, слідство триває, правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до діяльності цієї злочинної організації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?