Екснардеп Микитась намагався дати рекордного хабаря на 22 млн євро меру Дніпра
Категорія
Україна
Дата публікації

Екснардеп Микитась намагався дати рекордного хабаря на 22 млн євро меру Дніпра

Екснардеп Микитась намагався дати рекордного хабаря на 22 млн євро меру Дніпра
Джерело:  online.ua

НАБУ і САП викрили колишнього нардепа та ексголову державної компанії "УкрБуд" Максима Микитася у спробі підкупу мера Дніпра на 22 млн євро.

Джерело: НАБУ

Екснардепа викрили у пропонуванні рекордного хабаря

За даними слідства, у жовтні 2022 року Микитась запропонував міському голові міста Дніпро неправомірну вигоду за укладення з підконтрольними йому компаніями контракту з будівництва метрополітену в Дніпрі поза конкурсом.

Кошти обіцяв надавати частинами впродовж дії проєкту – до 2027 року. «Лояльність» мера екснардеп оцінив у 10% від вартості проєкту (220 млн євро), що становить відповідно 22 млн євро. Фінансування за проєктом здійснюється коштом кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку, - повідомляє НАБУ.

Микитася затримали в порядку ст.208 КПК України, наразі вирішується питання про повідомлення про підозру. Попередня правова кваліфікація правопорушення – ч. 4 ст. 369 КК України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище, або вчинені організованою групою осіб чи її учасником).

Розслідування цих фактів НАБУ розпочало за заявою міського голови Дніпра Бориса Філатова.

Екснардеп є також є обвинуваченим в іншій справі, розслідуваній НАБУ і САП, за фактом заволодіння 81 млн грн коштів Нацгвардії. Справа наразі слухається у суді.

Микитась очолював "Укрбуд" із 2010 по 2016 роки, у липні 2016-го був обраний депутатом Верховної ради на проміжних виборах за одномандатним виборчим округом №206 у Чернігівській області.

Також його підозрюють у наданні хабаря за забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта.

Також Микитася підозрюють у викраденні юриста з Києва та вимаганні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?