НАБУ і САП оголосили 15 нових підозр у справі Роттердам+
Категорія
Економіка
Дата публікації

НАБУ і САП оголосили 15 нових підозр у справі Роттердам+

НАБУ і САП оголосили 15 нових підозр у справі Роттердам+
Джерело:  online.ua

26 жовтня НАБУ і САП офіційно підтвердили, що повідомили про підозру колишнім та чинним посадовцям Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) у справі "Роттердам+".

Джерело: пресслужби  САП  і  НАБУ

У справі Роттердам+ НАБУ і САП оголосили 15 нових підозр

Представники САП дійшли висновку, що в результаті застосування формули "Роттердам+" споживачі електроенергії протягом 2018 - 2019 років незаконно переплатили понад 20 млрд гривень.

За словами розслідувачів, у формулу "Роттердам+" заклали витрати на послуги, які де-факто не виконувались, а саме транспортування вугілля національного виробника до теплових електростанцій з порту у Роттердамі.

Окрім того, наголошується, що протягом 2016-2019 років споживачі електроенергії переплатили понад 39 млрд гривень.

У ході розслідування цього факту з’ясувалося, що ухвалити таку формулу обчислення окремих членів НКРЕКП вмовили представники групи приватних теплогенеруючих компаній, які в результаті й отримали надприбутки. Як наслідок, відбулась безпідставна сплата усіма споживачами електроенергії грошових коштів через зростання тарифів на електроенергію, - мовиться у заявах НАБУ та САП.

Що важливо розуміти, інші члени НКРЕКП "неналежно виконали свої службові обов’язки через несумлінне ставлення до них та проголосували за затвердження так званої формули "Роттердам+", що у подальшому спричинило тяжкі наслідки державним і громадським інтересам".

Зазначається, що станом на 26 жовтня про підозру повідомлено 2 колишнім головам енергорегулятора; 6 колишнім та 3 чинним членам НКРЕКП; чинному та колишньому працівникам комісії, а також чинному та колишньому посадовцям групи приватних теплогенеруючих компаній.

Шістьом з вищевказаних осіб інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України. Дії інших осіб кваліфіковані за ч. 2 ст. 367 КК України, - наголошують у НАБУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?