Мережу сколихнув новий трейлер мінісеріалу про Анну Болейн
Категорія
Культура
Дата публікації

Мережу сколихнув новий трейлер мінісеріалу про Анну Болейн

Мережу сколихнув новий трейлер мінісеріалу про Анну Болейн
Джерело:  online.ua

Інформація про те, що головну роль у серіалі про королева Англії Анну Болейн виконає темношкіра акторка, викликала в мережі низку гнівних відгуків. Тим не менше, картина Лінсі Міллер вийшла із Джоді Тернер-Сміт, британською актрисою та моделлю. 18 листопада презентували новий трейлер картини з нагоди прем'єри на платформі amc+, яка відбудеться 9 грудня.

Джерело: Collider

Серії присвячені ролі титулованої королеви в останні місяці її загадкового життя. Серіал із трьох частин описуватиме моменти, які призвели до страти Анни, і послужить переказом історії по-новому.

Трейлер підкреслює силу характеру Анни і нюанси її королівської ролі, з приголомшливими кадрами, на яких Тернер-Сміт зодягається у вишукані вбрання 16-го століття, створені художницею з костюмів Лінсі Мур. Серіал в цілому зміщує історичну перспективу на жінок, а такі фігури, як Генріх VIII (Марк Стенлі), відходять на другий план.

Як ми зазначали, у мережі з’являються неоднозначні відгуки щодо рішення творців фільму надати роль представниці іншої, аніж та, до якої належала Болейн, раси.

Анна Болейн кисті невідомого художника (фото - wikipedia.org)

“Анна Болейн була білошкірою. Смішно показувати її інакшою, так само, як це було б дивно побачити Вінні Манделу білошкірою", "Чи буде по-расистському вказувати на те, що Анна Болейн була білою?", "Це жалюгідно! А як же історія?» – коментували у соцмережах.

Прем’єра оригінального серіалу AMC+ в США відбудеться у четвер, 9 грудня, перша частина з трьох епізодів, а інші два епізоди вийдуть в ефір у наступні два четверга.

Історична довідка про Анну Болейн

Анна Болейн — королева Англії, друга дружина Генріха VIII (з 1533). Їхній шлюб вплинув на вихід англомовних країн з-під політичного впливу римо-католицької церкви.

Анна вперше зустрілася з королем, коли той був одружений із Катериною Арагонською. Молода, граційна, розумна дівчина легко зацікавила короля.

Тодішній устрій загалом не передбачав можливості розлучення – державні справи надто залежали від церкви. Чимало істориків сходяться на тому, що Генріх VIII створив Церкву Англії в XVI столітті під приводом забезпечити своє розлучення з Катериною Арагонською.

Анна увійшла в історію як перша захисниця й засновниця Англіканської церкви

Новопризначений єпископ оголосив шлюб із Катериною недійсним, а Анну Болейн проголосили новою законною дружиною короля. Анна увійшла в історію як перша захисниця й засновниця Англіканської церкви. Вона брала активну участь у політичному житті.

Але з часом Анна почала втрачати свій статус. Народила вона не сина, а доньку — Єлизавету. Король захопився новою фавориткою. Над Анною влаштували показовий суд, після сфабрикованих обвинувачень у подружній зраді та в замаху на короля, Анну Болейн 19 травня 1536 року привселюдно страчено — їй стяли голову, а Єлизавету визнали незаконнонародженою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?