Мережу вразило найчіткіше фото Сонця
Категорія
Технології
Дата публікації

Мережу вразило найчіткіше фото Сонця

Мережу вразило найчіткіше фото Сонця
Джерело:  online.ua

У мережі з’явилось неймовірно деталізоване фото Сонця, яке вдалось здійснити з допомогою поєднання 150 тисяч знімків з модифікованого телескопа. Автором комбінованої світлини став астрофотограф Ендрю Маккарті, його пост в Instagram вже зібрав майже 20 тисяч лайків, та близько 300 коментарів.

Джерело: Instagram  Ендрю Маккарті

Вчора за допомогою модифікованого телескопа я зробив близько 150 000 знімків надзвичайно чудового сонця. У сукупності ці фотографії дозволили мені побачити сонце в неймовірних деталях. Насправді це зображення становить 300 мегапікселів.

– Ендрю Маккарті, автор найчіткішого фото Сонця

  •  Мій 12-річний малюк одержимий космосом, і йому сподобаються ці фотографії, коли я покажу йому завтра! Так дивно!

  • Чи містять ваші відбитки щось про анатомію, яку ви бачите на зображенні? Такі як темні ділянки сонячні плями тощо?

  • Привіт! Неймовірний образ. Я теж астрофотограф, але не можу отримати такі фотографії. Оце Так! Який сонячний фільтр ви використовували?

  • Я люблю твої роботи/мистецькі проєкти Ендрю! Завдяки вам і вашим зображенням я подарував Celestron Nexstar6SE коханому, щоб він розпалив бажання на все життя почати спостерігати за зірками та астрофотографувати. Тепер і я насолоджуюся краєвидами, які інші намагаються знайти.

Сонячне затемнення 2021

Cьогодні поціновувачі високих технологій і фанати невпинного дослідження космосу мали можливість також побачити за повноцінне відео єдиного у 2021 році двохвилинного сонячного затемнення, яке відбулося 4 грудня. Його оприлюднило NASA.

Таке явище можна побачити, коли Місяць проходить між Землею і Сонцем, закриваючи його собою. Вчені запевняють, що це доволі рідкісне явище, протягом календарного року мешканці Землі можуть побачити затемнення не більш, ніж 5 разів.

Ось як коментує схожу спробу з фотофіксацією місячного затемнення той самий автор рідкісних світлин, Маккарті. Декілька днів тому йому вдалось також вразити тисячі своїх підписників результатами дуже копіткої роботи.

На створення та об’єднання світлин пішло понад пів року. Географічне розташування обмежувало дії автора, та він спіймав миті повного сонячного затемнення. Зображення з 7 місяцями виглядає дуже нетипово – світила ніби летять пташиним клином.

— Ендрю Маккарті

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?