Меркель анонсувала розширення ЄС на Балканах
Категорія
Світ
Дата публікації

Меркель анонсувала розширення ЄС на Балканах

Меркель анонсувала розширення ЄС на Балканах
Джерело:  online.ua

Ціла низка країн на Західних Балканах згодом приєднаються до Євросоюзу, стверджує німецька федеральна канцлерка Ангела Меркель.

Джерело: Deutsche Welle

За словами політикині, події розвиватимуться відповідним чином через “геополітичні причини”.

“Стимулювання цього процесу (євроінтеграції Західних Балкан) відповідає споконвічним інтересам Європейського союзу”, - наголосила вона під час виступу на тематичній конференції.

Журналісти звернули увагу, що Меркель ймовірніше мала на увазі посилення впливу на півдні Європи уряду Росії та Китаю.

Також канцлерка у коментарі про перспективу приєднання західнобалканських країн до європейської співдружності нагадала про позицію президента Франції Еммануеля Макрона з цього приводу - той “абсолютно чітко” підтримав роботу в такому напрямку.

Утім, серед держав ЄС є такі, які зі стриманістю оцінюють балканську євроінтеграцію. Перш за все це влада Болгарії та Нідерландів.

Німеччина про євроінтеграцію України

Ангела Меркель публічно упродовж останніх років вітала євроатлантичні прагнення офіційного Києва. Однак, як і майже жоден політик у співдружності, вона відмовлялася коментувати терміни вступу держави до ЄС.

Кандидати в канцлери Німеччини Армін Лашет і Олаф Шольц не бачать перспективи членства України в НАТО і ЄС найближчим часом. Вони вважають, що потрібно бути чесними і реалістичними в цьому питанні, не даючи порожніх обіцянок.

Лашет і Шольц буквально зійшлися на думці, що в України практично немає шансів отримати членство в ЄС і НАТО.

“Треба бути чесними і реалістичними. Обіцяти це легко. Але реальність виглядає інакше. Я не бачу можливості, щоб 27 країн поки були в змозі прийняти таку велику країну, як Україна... Теоретично — так, але в реальності — ні”, — заявили вони у відповідь президенту Володимиру Зеленському.

Водночас німецька сторона просуває ініціативу з відновлення загально європейського політичного діалогу з лідером російського режиму Володимиром Путіним.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?