Меркель заявила про сором і борг перед Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель заявила про сором і борг перед Україною

Меркель заявила про сором і борг перед Україною
Джерело:  online.ua

Канцлерці Німеччини Ангелі Меркель соромно за напад нацистської Німеччини на СРСР в 1941 році. Вона закликала не забувати про борг перед нащадками мільйонів жертв, які загинули під час війни, і згадала про агресію Росії проти України на Донбасі і окупацію Криму.

Джерело: Twitter офіційного представника федерального уряду Німеччини Штеффена Зайберта

Меркель підкреслила, що ФРН визнає відповідальність за злочини нацистів.

"Для нас, німців, це - привід для сорому. Не можна забувати, що ми в боргу перед мільйонами жертв і їх нащадками", - сказала Меркель і згадала про мільйони жертв Другої світової війни на російській, українській і білоруській територіях, а також в країнах Балтії.

Говорячи про Другу світову війну, Меркель згадала події в Україні, які відбуваються зараз. Вона назвала дії Росії по окупації Криму та підтримці сепаратистів на Донбасі порушенням міжнародного права.

"Німеччина, як і весь Європейський союз, вважає неприйнятним, що Росія анексією Криму і масштабною підтримкою сепаратистів на сході України порушила міжнародне право і цим поставила під питання європейський післявоєнний порядок", - сказала Меркель.

Також Меркель висловилася про жорсткі розгони протестів в Білорусі і Росії, зазначивши, що активність громадянського суспільства в двох країнах останнім часом "стала неможливою".

"Коли мирні демонстранти і неугодні представники опозиції опиняються за гратами, це накладає важкий відбиток на наші відносини", - резюмувала Меркель.

Меркель закликає до діалогу з Росією заради миру в Україні

Нещодавно Меркель заявила, що вважає Росію найбільшим викликом для Європи. Але, на її думку, з Москвою потрібно вести діалог, щоб домогтися просування в напрямку врегулювання конфлікту на Донбасі.

Перед робочою вечерею з президентом Франції в Берліні Меркель заявила, що завершити війну на Донбасі можна тільки в рамках Мінського формату.

"Росія - великий виклик для нас, але і великий континентальний сусід Євросоюзу. Доводиться констатувати, що ми все уразливі для гібридних атак. У той же час ми дуже зацікавлені в безпеці і стабільності в ЄС, а потім в тому, щоб залишатися з Росією в діалозі, яким би складним він не був. З огляду на ситуацію в Україні ми знаємо, що тільки переговори, Мінський формат взагалі, дають шанс просуватися далі по міліметру, хоча це, можливо, дуже складно ", - заявила Меркель.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?