Меркель назвала умову для закупівлі ФРН Спутника V
Категорія
Світ
Дата публікації

Меркель назвала умову для закупівлі ФРН Спутника V

Меркель назвала умову для закупівлі ФРН Спутника V
Джерело:  online.ua

Німецька лідерка Ангела Меркель допустила можливість закупівлі скандальної російської вакцини, якщо та буде схвалена регулятором Європейським Союзом найближчим часом.

Джерело:  Reuters

Чи готова Німеччина закупити російську вакцину "Спутник V"

За словами Ангели Меркель, Європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА) ще не отримало достатньої інформації про російську вакцину для схвалення, однак, якщо схвалення відбудеться найближчим часом, офіційний Берлін закупить її.

"Якщо це станеться найближчим часом, природно, є сенс купувати дози "Спутника"... Але якщо це станеться через кілька місяців, на той час у нас буде достатньо вакцин, і ми зіткнемося з питанням, який обсяг ми замовляємо", - наголосила канцлерка ФРН.

Політикиня звернула увагу на те, що в міру того, як вакцин стає щоразу більше, можна буде відмовитися від нинішньої системи суворої пріоритизації в червні, щоб кожен в Німеччині міг отримати щеплення.

Чи помирають люди після вакцинації "Спутником V"

Згідно з даними європейськихжурналістів, в Росії померли чотири людини після щеплення "Спутником V", ще шестеро мали серйозні побічні ефекти.

"Згідно з документами, троє з чотирьох померлих — жінки у віці 51, 69 і 74 років. У документах наголошується, що смерті були викликані проблемами з серцем, легенями й рівнем цукру в крові. Принаймні в одному випадку як діагноз вказане поствакцинальне ускладнення. Ще одна людина у звіті не ідентифікована", — йдеться в матеріалі EUobserver.

Наразі також відомо про 6 випадків серйозних ускладнень після вакцинації: ускладнене дихання, судоми, набряки, м’язова слабкість, високий кров’яний тиск, головні болі, запаморочення і лихоманку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?