Меркель озвучила фінальне рішення ЄС щодо авіасполучення та Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

Меркель озвучила фінальне рішення ЄС щодо авіасполучення та Білорусі

Меркель озвучила фінальне рішення ЄС щодо авіасполучення та Білорусі
Джерело:  online.ua

Резонансна витівка режиму білоруського диктатора Олександра Лукашенка відзначилася першими серйозними наслідками для республіки відповідно до спільного рішення Євросоюзу.

Джерело: представництво ФРН в ЄС

За словами федеральної канцлерки Німеччини Ангели Меркель, під час саміту співдружності було ухвалено рішення про заборону польотів над територією країн ЄС для білоруських літаків.

Згідно з її уточненням, проти білоруського режиму будуть ухвалені “додаткові цілеспрямовані економічні санкції і заборонити білоруським авіакомпаніям перельоти через повітряний простір ЄС”.

Зокрема, передбачається розширення не тільки прямих санкцій, але й розширення чорного списку осіб та організацій.

Канцлерка прямо назвала примусовою посадку пасажирського лайнера Ryanair в аеропорту Мінська.

“Ми побачили примусову посадку, в результаті якої затримали білоруського опозиціонера Романа Протасевича… Будь-які інші пояснення цього приземлення літака Ryanair не викликають жодної довіри”, - наголосила Меркель.

Таким чином вона прокоментувала так звані офіційні пояснення Мінська з приводу резонансного інциденту.

Посадка літака та арешт Протасевича

Білоруською стороною було повідомлено про нібито бомбу на борту, а в повітря за наказом Лукашенка підняли винищувач.

Пасажирський літак летів з грецьких Афін до литовського Вільнюса та лише перетинав білоруський повітряний простір. Після посадки серед пасажирів правоохоронці ідентифікували опозиціонера та заарештували його.

Реакція на піратство Лукашенка

Низка європейських держав, Україна, Сполучені Штати виступили з нищівними заявами з приводу інциденту. який підриває безпеку міжнародних авіаперевезень. Рейс жодним чином не був пов’язаний з Білоруссю, однак це не завадило режиму фактично захопити літак заради зняття з рейсу ненависної для Лукашенка особи опозиціонера.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?