У Лукашенка обурилися рішенням України про авіасполучення з Білоруссю
Категорія
Політика
Дата публікації

У Лукашенка обурилися рішенням України про авіасполучення з Білоруссю

У Лукашенка обурилися рішенням України про авіасполучення з Білоруссю
Джерело:  online.ua

Представники режиму Олександра Лукашенка в Білорусі виступили з обуренням через рішення української влади про припинення авіасполучення з республікою-сусідом.

Джерело: посольство РБ у Києві

За оприлюдненими даними, рішення України в Мінську оцінюють як одностороннє та таке, що спричинило спрямування ноту протесту. Дипломати зазначили, що українську сторону жодним чином не торкається інцидент з літаком Ryanair, який летів через білоруський повітряний простір.

“Увага зовнішньополітичного відомства України звернуто на те, що дане нічим не обґрунтоване рішення України виглядає особливо абсурдним з урахуванням наступних обставин. 21 жовтня 2016 року за рішенням України літак авіакомпанії “Белавіа”, що здійснював рейс за маршрутом Київ-Мінськ, був повернутий українською стороною в київський аеропорт “Жуляни” під загрозою застосування бойової авіації”, - наголосили в посольстві.

Дії української сторони були названі “обурливими та недружніми”, однак в Білорусі не обмежували жодним чином авіасполучення. Мінськ прямо закинув Києву, що саме ця держава перш за все постраждає від обмеження авіасполучення.

“Збиток від прийнятого українською стороною політичного рішення понесуть в першу чергу Україна і громадяни України. Авіаційна блокада, організована Україною, не дозволить громадянам Республіки Білорусь в повній мірі скористатися рекреаційним потенціалом України в самий розпал туристичного сезону”, - додали у режимі Лукашенка.

Викрадення літака Ryanair

На рівні Ради національної безпеки оголосили, що рішення примусово посадити міжнародний рейс Ryanair заради арешту опозиціонера Романа Протасевича — “авантюрне”, воно могло призвести до катастрофи.

Силовики РБ одразу ідентифікували опозиціонера серед пасажирів та відвели його разом із дівчиною. Повідомлення про мінування літака, як і очікувалося, виявилося непідтвердженим, а саме воно стало приводом для посадки лайнера - із залученням винищувача.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?