У Зеленського прямо звинуватили Лукашенка в тероризмі й провокуванні катастрофи
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського прямо звинуватили Лукашенка в тероризмі й провокуванні катастрофи

У Зеленського прямо звинуватили Лукашенка в тероризмі й провокуванні катастрофи
Джерело:  online.ua

Секретар Ради національної оборони та безпеки Олексій Данілов звинуватив у вівторок, 25 травня, режим Олександра Лукашенка в Білорусі у державному тероризмі.

Джерело: Facebook

За його словами, рішення примусово посадити міжнародний рейс Ryanair заради арешту опозиціонера Романа Протасевича - “авантюрне”, воно могло призвести до катастрофи.

Секретар зауважив, що інцидент - це буквально “відвертий виклик усьому демократичному світові, нахабне нехтування міжнародними нормами і правилами. Білоруська влада у своїх намаганнях придушити свободу слова перетнула чергову “червону лінію”, і такі дії не можуть залишитися без відповіді”

Особисту відповідальність у цьому випадку несе прямо Олександр Лукашенко. Своєю чергою українська сторона солідарна з народом Білорусі у прагненні реальної державної незалежності, проведення вільних виборів.

“Законність, яка постійно попирається, - це вирок різноманітним “вождям” авторитарного типу, навіть якщо цей вирок і відтермінований у часі… Саме в цьому ряду дій, які сповна можна назвати проявом державного тероризму, - підняття у повітря для супроводження посадки рейсу Ryanair у Мінську бойового літака МіГ-29 білоруських збройних сил, - рішення, яке могло призвести до авіаційної катастрофи”, - наголосив Данілов.

Він на тлі резонансного інциденту згадав про інші трагічні випадки, пов’язані з посяганням на цивільну авіацію - катастрофи МН-17 влітку 2014 року та лайнера МАУ в Ірані у січні 2020-го.

“У ситуації війни, в якій знаходиться наша країна, рішення керівництва держави обумовлені інтересами національної безпеки, саме тому Президент України Володимир Зеленський доручив уряду опрацювати рішення щодо припинення прямого авіасполучення між Україною та Республікою Білорусь і заборони прольоту повітряним суднам з українською реєстрацією до та через територію Республіки Білорусь”, - резюмував секретар РНБО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?