Меркель визнала Україну однією з найважливіших тем саміту НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Меркель визнала Україну однією з найважливіших тем саміту НАТО

Меркель визнала Україну однією з найважливіших тем саміту НАТО
Джерело:  online.ua

Німецька федеральна канцлерка Ангела Меркель підтвердила, що Україна буде важливою темою на великому саміті союзників НАТО.

Джерело: виступ канцлерки перед самітом

За її словами, лідери Альянсу перш за все обговорюватимуть відносини з офіційним Києвом та загрозу, яку створює Росія.

“Ми будемо говорити про ситуацію в Україні, де, зрозуміло, бачимо великі виклики. Також про співробітництво НАТО з такими державами, як Грузія, Україна”, - пояснила вона.

Водночас на порядку денному НАТО знаходяться інші теми, які викликають стурбованість у всіх союзників без виключення. Голова уряду ФРН назвала серед таких агресивну політику РФ, Тихоокеанський регіон, амбіції та посилення Китаю, відведення міжнародного військового корпусу з території Афганістану та наслідки цього для країни.

Надзвичайно важливими Меркель назвала гібридні виклики, кібератаки та кампанії з дезінформації (зокрема ті, які веде російська сторона), від яких потерпають партнери НАТО, а не тільки сам блок.

Вона додала, представники НАТО планують торкнутися під час зустрічей загрози, які відносяться останніми місяцями до Білорусі.

Також під обговоренням буде концепція “НАТО-2030”, яка повинна стати відповіддю на виклики, які наразі стоять перед всіма союзниками. Німецька сторона своєю чергою повністю підтримує відповідну концепцію, яка визначатиме чітку реакцію на різноманітні кризи й відверті випади.

НАТО та Україна

Генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг ще напередодні застеріг офіційний Київ що жодних змін у позиції стосовно України не передбачається за підсумками саміту.

“Я очікую, що лідери НАТО підтвердять політику відкритих дверей. Саміт продемонструє підтримку НАТО для Грузії та України та їхніх євроатлантичних прагнень. Фокус робиться на реформах, і ми продовжимо допомагати їм у впровадженні цих реформ”, - наголосив він.

Генсек назвав дві згадані держави надзвичайно цінними партнерами всього Північноатлантичного блоку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?