Генсек НАТО відповів, чого очікувати Україні від саміту Альянсу
Категорія
Політика
Дата публікації

Генсек НАТО відповів, чого очікувати Україні від саміту Альянсу

Генсек НАТО відповів, чого очікувати Україні від саміту Альянсу
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час брифінгу у Брюсселі повідомив, що лідери країн-членів Альянсу на саміті у Брюсселі підтвердять свою прихильність політиці відкритих дверей та підтвердять євроатлантичні прагнення України.

Джерело: сайт НАТО

Столтенберг зізнався, чого очікувати Україні від саміту НАТО

"Я очікую, що лідери НАТО підтвердять політику відкритих дверей. Саміт продемонструє підтримку НАТО для Грузії та України та їхніх євроатлантичних прагнень. Фокус робиться на реформах, і ми продовжимо допомагати їм у впровадженні цих реформ", - наголосив генсек НАТО.

За словами Єнса Столтенберга, Україна та Грузія - два дуже цінних партнери, яким Альянс надає політичну і практичну підтримку.

"Важливо продовжувати зміцнення цього партнерства, не в останню чергу через те, що ці партнери стали об’єктом російської агресії", - підкреслив очільник НАТО.

Окрім того, Єнс Столтенберг звернув увагу на те, що лідери обговорять під час саміту "вплив на безпеку підйому Китаю і агресивної поведінки Росії, а також підтримку наших партнерів України і Грузії".

Не можна також не згадати про те, що глава МЗС Польщі Збігнев Рау розніс вщент рішення керівництва НАТО не запрошувати Україну на саміт лідерів країн Альянсу у Брюсселі.

"Приймаючи саміт НАТО у Варшаві у 2016 році, ми прагнули, щоб Україна - жертва російської агресії - була спеціальним гостем. Цього разу запрошення не отримав президент України. Кілька днів тому, намагаючись врятувати ситуацію, президент Байден запросив президента Зеленського до Вашингтона. Однак це відбудеться після зустрічі з Путіним. Тим часом порядок повинен бути протилежним і бути елементом продуманої політики, а не "операцією збереження обличчя" - підкреслив Збігнев Рау.

Як уже згадувалося раніше, саміт НАТО відбудеться 14 червня у Брюсселі, однак Україну на нього не запрошували.

Представники блоку пояснили це тим, що зустріч не передбачає участі країн-партнерів, саме тому не запрошували представників України або Грузії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?