Meta Цукерберга вилетіла з десятки найдорожчих компаній світу
Категорія
Технології
Дата публікації

Meta Цукерберга вилетіла з десятки найдорожчих компаній світу

Meta Цукерберга вилетіла з десятки найдорожчих компаній світу
Джерело:  online.ua

Meta Platforms Inc. випала з 10 найбільших компаній світу за ринковою вартістю, через найгірше місячне падіння акцій за всю історію.

Джерело: Bloomberg

Meta втрачає позиції

Колись шоста за величиною компанія у світі з вартістю понад 1 трильйон доларів, материнська компанія Facebook тепер коштує 565 мільярдів доларів. Це помістило її на 11 місце рейтингу найдорожчих компаній.

Акції зазнали збитків після жахливого звіту про прибутки, який випустили два тижні тому, який показав стагнацію зростання кількості користувачів.

Tesla Inc. з ринковою вартістю 906 мільярдів доларів зайняла місце Meta як шоста за величиною компанія після гіганта електронної комерції Amazon.com Inc.

Berkshire Hathaway Inc. Уоррена Баффета поступається виробнику електромобілів із 700 мільярдами доларів, за ним слідує виробник чіпів Nvidia Corp – 613 мільярдів доларів.

Фото - скріншот

Meta вибула з топ-10 найдорожчих компаній світу вперше з 2015 року.

Гігант соціальних мереж Марка Цукерберга впав на 40% після того, як компанія повідомила, що на початку цього місяця щоденна база користувачів Facebook скоротилася вперше на мільйон користувачів.

Ця новина знищила ринкову вартість компанії в 240 мільярдів доларів, що стало найбільшою втратою в історії США, а сам Цукерберг втратив 36 мільярдів доларів.

Цукерберг звинуватив конкуренцію з TikTok і YouTube.

Команди працюють досить добре, і продукт дуже швидко зростає. Унікальним є те, що TikTok вже є таким великим конкурентом, а також продовжує розвиватися досить швидко, – сказав Цукерберг.

З тих пір ціна акцій Meta знову впала на 13 відсотків, опустившись до 11-ї найдорожчої компанії в світі.

У верхній частині списку знаходяться Apple і Microsoft, за ними йдуть нафтові компанії Aramco, Alphabet, Amazon, Tesla та інші технологічні гіганти, такі як Nvidia, TSMC і Tencent.

З моменту перейменування Meta пропагує метавсесвіт – світ віртуальної реальності, – як майбутнє Інтернету.

Критики звинувачують Meta у нездатності адекватно модерувати Facebook та Instagram.

Читайте також:

  • Акції Meta обвалились через втрату користувачів у Facebook

  • Facebook опинився в центрі скандалу після приниження темношкірих людей.

  • Instagram провокує психічні розлади в підлітків — закриті дослідження Facebook.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?