Meta відповіла на звинувачення у модерації росіянами українського контенту в Instagram та Facebook
Категорія
Технології
Дата публікації

Meta відповіла на звинувачення у модерації росіянами українського контенту в Instagram та Facebook

Meta відповіла на звинувачення у модерації росіянами українського контенту в Instagram та Facebook
Джерело:  online.ua

Корпорація Meta відповіла на найпоширеніші питання й заперечила тезу про модерацію українського контенту в Росії.

Джерело:  Media Sapiens

Модерація українського контенту в Instagram та Facebook

Компанія пояснила свою позицію щодо модерації контенту. Як зазначили у Meta, український контент перевіряють лише українські модератори.

Більше того, Meta заперечила наявність у них модераторів та офісів на території РФ.

За повідомленням, за модерацію контенту в Meta відповідають близько 15 тисяч людей по всьому світу в усіх основних часових поясах. Модератори переглядають контент понад 70 мовами, включно з українською.

Як пояснили у Meta, правила спільноти є чіткими і "унеможливлюють" їхню суб’єктивну інтерпретацію.

Вони запевнили, що будь-які два модератори, перевіряючи один і той самий контент згідно з правилами приймають однакові рішення. Для того щоб переконатися в об’єктивності роботи модераторів проводяться щотижневі аудити.

Щодо модерації контенту про війну у Facebook, представники Meta повідомили, що вони створили команду з експертів із різних галузей, які підтримують українських користувачів, але в той самий час запевнили, що Meta не втручається в ситуацію.

Ми впроваджуємо нові рішення для алгоритмів, беремо до уваги воєнний контекст. Ми цінуємо право користувачів на самовираження, – відповіла менеджерка з публічної політики Meta в Центральній і Східній Європі.

Дописи про війну в Instagram та Facebook

Також представники компанії зазначили, що дописи не видаляють лише тому, що на них багато разів поскаржилися. Якщо допис не порушує стандарти спільноти, його не видалятимуть незалежно від того, скільки скарг він отримає.

Маркування постів про війну позначкою "чутливий контент" використовують, аби не травмувати людей жорстокими сценами.

Функція убезпечує людей, яких можуть травмувати сцени насильства, відзначають у компанії.

Meta заявила, що підтримує Україну з перших днів війни. Компанія продемонструвала свою проукраїнську позицію і зробила доступним Facebook для iOS українською мовою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?