Meta викликають в суд через використання системи розпізнавання обличчя
Категорія
Технології
Дата публікації

Meta викликають в суд через використання системи розпізнавання обличчя

Meta викликають в суд через використання системи розпізнавання обличчя
Джерело:  online.ua

Генеральний прокурор Техасу подає до суду на материнську компанію Facebook, Meta, заявляючи, що вона збирала біометричні дані про техасців в комерційних цілях без їх інформованої згоди.

Джерело: CBS News

Meta підозрюють у таємному використанні системи розпізнавання обличчя

Генеральний прокурор Техасу Кен Пакстон подав позов до окружного суду штату.

У позові стверджується, що Meta «зберігає мільйони біометричних ідентифікаторів» — ідентифікованих як сканування сітківки або райдужної оболонки ока, відбитки голосу або записи геометрії рук і обличчя — які містяться у фотографіях і відео.

Facebook більше не буде використовувати людей та їхніх дітей з наміром отримати прибуток за рахунок власної безпеки та благополуччя. Це ще один приклад шахрайської ділової практики Big Tech, і це потрібно припинити. Я продовжу боротися за конфіденційність і безпеку техасців, – йдеться у заяві Пакстона.

Раніше він розпочав розслідування Twitter щодо заборони користування ним колишньому президенту США Дональду Трампу і подав кілька позовів проти Google.

Згідно із законодавством Техасу, йдеться у позові, компанії повинні отримати «інформовану згоду» людей на використання їхніх біометричних даних.

Марк Цукерберг (фото — flickr)

Використання штучного інтелекту для функції «Позначити» друзів

У своїй заяві представник Meta Platforms Inc. сказав, що позов був «безпідставним» і що закон Техасу, про який йде мова, ніколи не виконувався в минулому.

У листопаді 2021 року компанія заявила, що закриває свою програму розпізнавання обличчя і видаляє більшість своїх даних.

Раніше ця функція створювала шаблони облич користувачів і порівнювала їх з іншими фотографіями та відео, опублікованими на платформі, що дозволяло Facebook сповіщати користувачів, коли вони з’являлися на чужій фотографії або відео, і пропонувало користувачам «позначити» друзів та родину.

Мета, яка тоді називалася Facebook, вже заплатила 650 мільйонів доларів, щоб залагодити подібний судовий процес щодо використання міток фотографій та інших біометричних даних в штаті Іллінойс минулого року.

Читайте також:

  • Акції Meta обвалились через втрату користувачів у Facebook

  • Facebook опинився в центрі скандалу після приниження темношкірих людей.

  • Instagram провокує психічні розлади в підлітків — закриті дослідження Facebook.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?