Мецгер тимчасово склав повноваження після нападу на журналістів в Укрексімбанку
Категорія
Політика
Дата публікації

Мецгер тимчасово склав повноваження після нападу на журналістів в Укрексімбанку

Мецгер тимчасово склав повноваження після нападу на журналістів в Укрексімбанку
Джерело:  online.ua

Голова правління державного “Укрексімбанку” Євген Мецгер виступив із заявою про складення повноважень на тлі скандалу, який спалахнув після нападу на знімальну групу програми “Схеми”.

Джерело: Укрексімбанк

Згідно з його публічною заявою, інцидент став неприпустимим, а винна у такій ситуації - “надмірно емоційна реакція та нестримана поведінка стосовно журналістів”, які не можуть мати виправдання.

“Щоб зняти хоча б частину шкоди репутації Банку та відвернути негатив по відношенню до його чудового колективу, невідкладно пишу заяву про складання повноважень Голови Правління на час проведення необхідних слідчих дій Національною поліцією та внутрішньої перевірки в Банку згідно з відповідними процедурами. Подальший розвиток ситуації залежить тільки від висновків, які будуть зроблені слідством та перевіркою”, - резюмував Мецгер.

Напад на журналістів Схем

Раніше український Forbes із посиланням на власні джерела інформував, що вранці у середу, 6 жовтня, Мецгер відвідає Офіс президента, де спробує пояснити інцидент на найвищому рівні з власної точки зору.

Утім, інформатор відзначив остаточність ухваленого на Банковій рішення щодо голови правління, якому запропонують скласти повноваження.

Про відсторонення посадовця також говорив радник керівника ОП Михайло Подоляк.

“Як максимум, для нівелювання шкоди банку й державі потрібні, можливо, більш жорсткі кадрові рішення”, - уточнив він.

У Міністерстві внутрішніх справ майже одночасно із заявою Мецгера заявили, що така поведінка стосовно представників ЗМІ неприпустима у нормальному суспільстві. Голова відомства Денис Монастирський вихзнав, що розслідування не триватиме довго.

“Поліція вже долучила до матеріалів розслідування поширене в Інтернеті відео з кабінету голови правління Укрексімбанку, на якому зафіксовані протиправні дії групи осіб щодо журналістів “Радіо Свобода”. Найближчим часом потерпіла сторона передасть й оригінал відновленого відеозапису, який також буде долучений до матеріалів провадження в якості речового доказу та направлений на експертизу...Впевнений, що розслідування не забере багато часу. І вже після отримання результатів необхідних експертиз правопорушникам буде оголошено погоджені прокуратурою підозри”, - резюмував міністр.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?