Журналісти "Схем" відновили повне відео нападу в Укрексімбанку під час інтерв'ю
Категорія
Україна
Дата публікації

Журналісти "Схем" відновили повне відео нападу в Укрексімбанку під час інтерв'ю

Журналісти "Схем" відновили повне відео нападу в Укрексімбанку під час інтерв'ю
Джерело:  online.ua

Журналісти “Схем” оприлюднили відновлений відеозапис, який демонструє конфлікт з керівництвом державного “Укрексімбанку” прямо під час інтерв’ю - через нібито провокативні питання на знімальну групу було скоєно напад з вилученням техніки.

Джерело: Радіо Свобода

За оприлюдненими даними, голова правління банку Євген Мецгер обурився через питання журналіста Кирила Овсяного, яке стосувалося надання кредит компанії з ОРДЛО.

Він покликав робітників банку та прямо наказав їм силою “забрати камери”, “дістати з них касети”. Далі вилучені картки спрямували до фахівців установи для подальшого вилучення.

Наразі технічні фахівці, до яких звернулися “Схеми”, зуміли відновити видалене відео - воно демонструє напад, що стався прямо в кабінеті Мецгера на заздалегідь узгодженому інтерв’ю.

Під час конфлікту, який почався через небажання очільника банку давати відповіді, той звинуватив журналістів нібито в порушенні журналістських стандартів, але не зміг пояснити, яких саме - лише згадував “правило” узгодження всіх питань. Він не одразу помітив, що відеозапис все ще тривав на той момент.

“Володя, вируби його, будь ласка, чого він тут ходить?” - так Мецгер відреагував на роботу оператора.

Знімальну групу закрили у приміщенні та не випускали. Представники банку буквально “скрутили” оператора для вилучення техніки.

Директор департаменту інформаційної політики “Укрексімбанку” Володимир Пікалов особисто намагався припинити запис.

“Ніхто цю штуку нікуди не винесе. Вас просили, а що ви хотіли? Хлопці, ви думаєте що це жарти?” - говорить він на відео.

Реакція на напад на Схеми

Згідно з інформацією українського Forbes, Мецгер вже найближчим часом піде у відставку з відповідної посади. Передбачається, що цьому передуватиме його візит до Офісу президента, де й буде остаточно вирішено це питання. Там керівник банку спробує довести, що став нібито жертвою спланованої провокації.

“Як максимум, для нівелювання шкоди банку й державі потрібні, можливо, більш жорсткі кадрові рішення”, - наголосив Михайло Подоляк, радник голови адміністрації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?