У Зеленського вперше відреагували на розслідування "Офшор 95"
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського вперше відреагували на розслідування "Офшор 95"

У Зеленського вперше відреагували на розслідування "Офшор 95"
Джерело:  online.ua

Нещодавно українські журналісти із "Слідство.Інфо" опублікували резонансне розслідування про офшорні рахунки глави держави Володимира Зеленського. У "Слузі народу" почали скаржитися на те, що розслідувачі не врахували боротьбу команди українського лідера з офшорними схемами.

Джерело: Телеграм-канал Данила Гетманцева

У Слузі народу прокоментували розслідування "Офшор 95"

За словами народного обранця від президентської партії Данила Гетманцева, у даних Pandora Papers немає однієї вкрай важливої деталі.

"Саме команда Зеленського через трохи більше, ніж пів року після приходу до влади й продажу згаданих офшорів – в січні 2020 року прийняла перший антиофшорний закон",– наголосив нардеп.

Гетманцев звернув увагу на те, що відповідно до цього документу:

  • офшорні компанії обклали податками,

  • вдосконалили регулювання трансфертного ціноутворення,

  • розширили поняття іноземного представництва,

  • обклали податками операції з продажу іноземних активів за кордоном.

Депутат також попросив не забувати, що ще раніше були ухвалені закони для автоматичного обміну податковою інформацією про наших резидентів з 100 країнами світу.

"Зеленський зробив все можливе, щоб ні Зеленський, ні хто або ще в країні не використовувати цей чудовий механізм, не сплачуючи податки в бюджет", – стверджує Данило Гетманцев.

Коротко про розслідування "Офшор 95"

Українські журналісти із "Слідство. Інфо" 3 жовтня оприлюднили розслідування "Офшор 95", в якому розповідається про офшорні рахунки Володимира Зеленського, зокрема про те, що бізнес "Кварталу 95" стоїть на офшорній мережі. Центральною у ній є фірма Maltex Multicapital Corp, зареєстрована на Віргінських островах.

Окрім того, розслідувачі знайшли підтвердження причетності власника "Епіцентру" Олександра Гереги до бізнесу в анексованому Криму.

Також наголошується, що що менеджери компаній олігарха Ігоря Коломойського були причетні до захоплення контрольного пакета кіностудії на березі Чорного моря. А Борис Ложкін після призначення в Адміністрацію Президента Петра Порошенка купив дочці дорогу квартиру в центрі Лондона.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?