Зеленський пригрозив олігархам пострілом "в тіло" після попередження
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський пригрозив олігархам пострілом "в тіло" після попередження

Зеленський пригрозив олігархам пострілом "в тіло" після попередження
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський вважає законопроєкт про статус олігархів своєрідним пострілом у повітря, за яким може слідувати вже постріл “у тіло”.

Джерело: інтерв’ю для 1+1

За його словами, в олігархів є шанс змінитися й перестати вносити деструктив у працездатність держави.

“Є таки принцип, і в моєму житті він такий, спочатку постріл в повітря, а потім в тіло. Про постріл в повітря – це законопроєкт. Я вважаю, постріл в повітря – це сучасна демократія. Я вважаю, що в Україні не може бути такої демократії, як в старій Європі, в нас немає часу. Постріл в повітря – це шанс – станьте бізнесменами, постріл в тіло – це референдум”, - стверджує Зеленський.

Він додав, якщо державність нібито почне руйнуватися через удар по олігархат, це означатиме фактичну відсутність державності.

“Вони не будуть витрачати гроші на політику, політиків. А ці гроші зможуть витрачати на інвестиції. Коли вони не олігархи, їхні інвестиції хочеться захищати. До речі, від будь-якої країни, бо їхні гроші тут. Якщо вони повернуть багато грошей не в державу, а в інвестиції, розвивайте бізнес, ніхто не буде забирати, якщо у вас є за кордоном мільярди, повертайте”, - резюмував президент.

Закон про олігархів

Володимир Зеленський 2 червня вніс на розгляд українського парламенту проєкт закону “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

Згідно з деталями законопроєкту, статус олігарха визначатимуть одразу 4 різні критерії:

  • особа — учасник політичних процесів;

  • особа має вплив на медіа;

  • особа виступає кінцевим бенефіціарним власником суб’єкту, що має монопольне становище на українському ринку;

  • загальна вартість активів цього бізнесмена перевищує мільйон прожиткових мінімумів працездатних громадян на 1 січня відповідного року.

Олігархами можуть бути різноманітні посадовці чи прямо пов’язані з ними особи.

Перш за все занесеним у список заборонять брати участь у приватизації, а також робити внесок у діяльність політичних партій. Такі особи мають на регулярній основі подавати декларації про майно й доходи, а в разі неподання на них чекатиме дисциплінарна чи політична відповідальність.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?