Політолог прогнозує Зеленському крах після розслідування "Офшор 95"
Категорія
Політика
Дата публікації

Політолог прогнозує Зеленському крах після розслідування "Офшор 95"

Політолог прогнозує Зеленському крах після розслідування "Офшор 95"
Джерело:  online.ua

Український журналіст та політичний експерт Віталій Портников заявив, що ім'я президента Володимира Зеленського в списку найвідоміших корупціонерів сучасного світу його взагалі не здивувало. На переконання політолога, скандал з розслідуванням "Офшор 95" стане "початком кінця" для команди чинного глави держави.

Джерело: "Еспресо"

Портников: Зеленський підставив не тільки себе, а й усю Україну

"Було абсолютно очевидно, що люди, які десятиліттями були вбудовані у олігархічну корупційну систему України - нехай навіть в ролі її сатиричної обслуги - діють за правилами цієї системи. Тим більше, що про офшори Зеленського, про ті самі 40 мільйонів Коломойського говорили ще до обрання популярного телевізійного коміка президентом України. Про це говорив навіть конкурент Зеленського Петро Порошенко на тих самих дебатах - і Зеленський, хоч і не відповів, але нагадав, що всі телеканали в Україні належать олігархам. Не ми такі, життя таке. Інфантильний виборець Зеленського вважав за краще цього не почути. А тепер просто з'явилися докази, які вже неможливо буде проігнорувати", - пише Віталій Портников.

За словами політолога, це стане початоком краху для команди Зеленського. Експерт вважає, що чинному президенту вдалося створити проблеми не тільки для себе, а й для усієї України, оскільки це розслідування обернеться крахом соціальної сфери, а також крахом довіри до офіційного Києва на міжнародній арені.

"І у цій ситуації можна буде ухвалювати будь-які закони, які допоможуть Зеленському зберегти і зміцнити владу. Все одно всі ці закони потім скасують. І не сумнівайтеся навіть. Питання тепер зовсім не у тому, як Зеленському утримати владу. Питання у тому, якою буде Україна після Зеленського", - наголошує Портников.

Політолог дивується, чому чинний президент все-таки наважився піти у політику, знаючи про свої таємниці та скелети у шафі.

"Чи було його рішення йти в політику результатом олігархічного тиску або власного нерозуміння ситуації?", - цікавиться експерт.

Коротко про розслідування "Офшор 95"

Українські журналісти із "Слідство. Інфо" 3 жовтня оприлюднили розслідування "Офшор 95", в якому розповідається про офшорні рахунки Володимира Зеленського, зокрема про те, що бізнес "Кварталу 95" стоїть на офшорній мережі. Центральною у ній є фірма Maltex Multicapital Corp, зареєстрована на Віргінських островах.

Окрім того, розслідувачі знайшли підтвердження причетності власника "Епіцентру" Олександра Гереги до бізнесу в анексованому Криму.

Також наголошується, що що менеджери компаній олігарха Ігоря Коломойського були причетні до захоплення контрольного пакета кіностудії на березі Чорного моря. А Борис Ложкін після призначення в Адміністрацію Президента Петра Порошенка купив дочці дорогу квартиру в центрі Лондона.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?