Ми досить швидко наближаємося до глобальної війни — Буданов
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми досить швидко наближаємося до глобальної війни — Буданов

Кирило Буданов, ГУР

На переконання очільник ГУР МО України Кирила Буданова, просто зараз ми всі опинилися на порозі Третьої світової війни.

Буданов прогнозує початок глобальної війни

Українські журналісти поцікавилися у шефа української розвідки, чи вказують останні події у різних куточках нашої планети на те, що ми зараз стоїмо на порозі Третьої світової війни.

Глава ГУР спочатку замислився, назвавши це риторичним запитанням, однак все-таки відповів ствердно.

Це моя суб'єктивна оцінка: за сукупністю географії ми бачимо кілька конфліктів, які, на перший погляд, здаються регіональними, крім України, але вони всі пов'язані між собою одними й тими самими країнами, які втягнуті в ці процеси. Тож так, я вважаю, що все ж таки ми досить швидко наближаємося до глобальної війни, - заявив Кирило Буданов.

Як очільник ГУР оцінює ситуацію в Ізраїлі

Як вважає шеф української розвідки, війна ХАМАС проти Ізраїля жодним чином не вплине на Україну, якщо вона буде тривати декілька тижнів.

Однак, якщо все затягнеться у часі, то можуть з’явитися проблеми з допомогою для нашої армії.

Перш за все ми маємо дбати про своїх громадян. Значна кількість українців знаходиться в Ізраїлі і кілька сотень людей в Секторі Гази – це велика проблема. Днями була вивезена в Україну група дітей з підконтрольної Ізраїлю території. Що робити з Сектором Гази – це питання ми зараз всі разом намагаємося вирішити. Воно стоїть у пріоритеті, як, до речі, і попереднє, озвучене вами питання, по озброєннях, у нашого президента, - розповів Кирило Буданова.

За словами очільника ГУР, Володимир Зеленський наразі робить усе можливе, щоб врятувати всіх наших людей, а також, що безпекова допомога Україні ніяк не зменшилася.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?