Ми готові: у Зеленського виступили з жорсткою заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми готові: у Зеленського виступили з жорсткою заявою

Ми готові: у Зеленського виступили з жорсткою заявою
Джерело:  Еспресо

Народні депутати розглядатимуть законопроєкт про відкриття земельного ринку у четвер, 6 лютого. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Еспресо".

За словами голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії, голосування у Верховній Раді, ймовірніше, затягнеться на невизначені години.

"Цього тижня ми готові голосувати за землю ... Скільки це займе часу, ніхто не знає. Але ми в четвер почнемо, голосуватимемо до перемоги. У мене є прогнози, що десь о 3-4 годині ранку закінчимо", - пояснив він.

Політик додав, що у фракції голосування за документ 2178-10 зветься "земельною ніччю". Він упевнений, що нардепи не встигнуть його прийняти протягом одного дня. Також очікується чергове блокування трибун, мітинги під будівлею парламенту.

Нагадаємо, законопроєкт про скасування мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення спричинив не аби який розкол. З жорсткими заявами виступила парламентська опозиція, під Радою пройшла низка мітингів.

Згодом до ініціативи, яка пройшла через перше слухання, внесли правки. Нардепи обмежили обсяг земельних ділянок в одного власника та заборонили продаж іноземцям чи іноземним компаніям.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Володимир Зеленський виступив з новою заявою на адресу українців, яка стосується відкритого ринку землі. Він стверджує, що цей сегмент ринку в інших країнах більш ліберальний, ніж в Україні. Окрім того, згадана ініціатива — найбільш вільна та ліберальна серед аналогів в сусідніх державах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?