Ми не Amazon. Глава Міноборони Британії Воллес вперше пояснив свої слова про Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми не Amazon. Глава Міноборони Британії Воллес вперше пояснив свої слова про Україну

Ми не Amazon. Глава Міноборони Британії Воллес вперше пояснив свої слова про Україну
Джерело:  online.ua

Очільник Міноборони Великої Британії Бен Воллес звернув увагу на те, що його слова щодо "підтримки України" спровокували неабиякий інтерес, однак їх перекрутили та невірно зрозуміли. Міністр вкотре публічно пообіцяв, що офіційний Лондон буде підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно.

Джерело:  Бен Воллес

Воллес вперше пояснив свою неоднозначну заяву про Україну

Для протоколу: як людина, яка була на передовій у мобілізації підтримки України, я обговорював виклики, які можуть виникнути, коли ми працюємо на шляху до спільної мети − допомогти Україні отримати те, що їй потрібно для перемоги над цим незаконним вторгненням. Я говорив про необхідність для України іноді визнавати, що в багатьох країнах і в деяких парламентах немає такої сильної підтримки, яка є у Великій Британії. Це був коментар не про уряди, а більше про громадян і депутатів у всьому міжнародному співтоваристві, - наголосив очільник Міноборони Великої Британії.

Бен Воллес також звернув увагу на те, що владі Великої Британії пощастило, що населення і всі партії в парламенті підтримують зусилля країни з надання допомоги Україні.

Мої коментарі прагнули відобразити те, що важливо пам’ятати, що не потрібно розмовляти з самими собою, а треба докладати зусиль, щоб достукатися до інших громадян, яких все ще потрібно переконати. Коментарі про "Amazon" були зроблені минулого року, щоб підкреслити, що відносини Британії з Україною є не "транзакційними", а радше "партнерськими", − наголосив британський міністр.

Бен Воллес вкотре публічно пообіцяв, що особисто продовжуватиме підтримувати Україну "до кінця, стільки, скільки буде потрібно".

Як українська влада відреагувала на неоднозначну заяву Воллеса

Журналісти попросили в українського лідера Володимира Зеленського прокоментувати заяву Бена Воллеса.

Глава держави наголосив, що Україна дуже вдячна Британії та її народу за підтримку. Але також додав, що "можемо зранку прокидатися і дякувати міністру особисто".

Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко назвав "нездоровим сарказмом" слова Зеленського - на його переконання, сарказм не потрібен між дружніми країнами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?