Воллес дорікнув українцям за недостатню вдячність за зброю. Зеленський відповів
Категорія
Політика
Дата публікації

Воллес дорікнув українцям за недостатню вдячність за зброю. Зеленський відповів

Воллес дорікнув українцям за недостатню вдячність за зброю. Зеленський відповів
Джерело:  online.ua

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес поставив під сумнів вдячність України своїм західним партнерам за постачання зброї.

Джерело: The Guardian, пресконференція  Зеленського

Воллес завив, що Україна недостатньо дякує за зброю

Воллес сказав, що Велику Британію не слід розглядати як онлайн-ринок зброї, сказавши: «Ми не Amazon».

Він розповів, що після 11-годинної подорожі до Києва минулого року отримав список зброї від українських чиновників.

На дискусії раніше цього дня він також сказав, що поставки обладнання в Україну були «величезними» і в основному за рахунок подарунків і пожертвувань.

Хочемо ми цього чи ні, але люди хочуть бачити трохи вдячності, — сказав міністр.

«Іноді ви просите країни відмовитися від власних запасів» зброї, сказав він, додавши, що повторні вимоги Заходу можуть призвести до опору деяких ключових груп.

Під час прес-конференції після саміту НАТО Ріші Сунак відмежувався від коментарів Воллеса.

Президент Зеленський неодноразово висловлював свою вдячність мені та британському народу, а також іншим союзникам. Він зробив це дуже зворушливо в парламенті, коли був у Великій Британії на початку цього року. Він продовжує бути вдячним за нашу підтримку та нашому керівництву, а також за прийом, який ми висловили багатьом українським родинам. Я думаю, кожен бачить, що він так себе почуває.

Реакція Зеленського на слова Воллеса

Володимир Зеленський каже, що «не зрозумів» коментарі Бена Воллеса. За його словами, Україна «завжди вдячна Великій Британії».

Я вважаю, що ми завжди були вдячні Великій Британії. Ми завжди були вдячні прем’єр-міністру та міністру оборони, тому що люди у Великій Британії завжди підтримували Україну. Ми вдячні за це. Як ще мені висловити слова подяки? Або ми могли б, знаєте, встати вранці і висловити слова подяки особисто міністру. Дійсно, я не розумію суті питання. Ми вдячні Великій Британії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?