Ми не хотіли: Ердоган відреагував на удар РФ по порту Одеси
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми не хотіли: Ердоган відреагував на удар РФ по порту Одеси

Ми не хотіли: Ердоган відреагував на удар РФ по порту Одеси
Джерело:  online.ua

25 липня турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган виступив із заявою, що після обстрілу армією Російської Федерації порту в Одесі й далі очікує від усіх учасників "зернової угоди" дотримання своїх зобов’язань.

Джерело:  TRT

Ердоган прокоментував атаку РФ на порт Одеси

Ми бачимо, наскільки делікатним все ще є процес у зв’язку з атакою на порт Одеси в суботу. Ми не хотіли, щоб це сталось, але це сталось. Очікуємо, що кожен буде виконувати свою частину угоди. Її провал обернеться проти нас усіх, – наголосив глава Туреччини.

За словами турецького лідера, пріоритетом його команди із самого початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну був "справедливий і сталий мир після досягнення режиму припинення вогню". Реджеп Таїп Ердоган плекає надію, що цього вдасться досягти.

Реджеп Таїп Ердоган (фото — kremlin.ru)

Як уже згадувалося раніше, після обстрілу Росією порту Одеси ракетами "Калібр" вранці 23 липня генеральний секретар ООН Антоніо Гуттереш виступив із заявою, у якій беззастережно засуджує атаку.

Окрім того, американська пані посол в Україні Бріджит Брінк назвала неприпустимим ракетний удар по порту Одеси, звернувши увагу на те, що команда Володимира Путіна продовжує використовувати їжу як зброю. Ба більше, засудили атаку Євросоюзу та декілька окремих країн-членів.

Зазначимо, що офіційна Москва почала стверджувати, що ракетний удар по порту Одеси був спрямований на військову інфраструктуру і жодним чином не впливає на домовленості щодо вивезення зерна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?