Ми почали відлік - Ердоган погрожує Росії наступом
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми почали відлік - Ердоган погрожує Росії наступом

Ми почали відлік - Ердоган погрожує Росії наступом
Джерело:  online.ua

Турецький державний лідер Реджеп Таїп Ердоган у середу, 19 лютого, виступив із новими погрозливими заявами на адресу Кремля. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Al Jazeera.

За словами президента, він готовий віддати наказ про нову операцію на півночі Сирії. На такий крок турецьке командування піде, ящо режим Башара Асада не виведе свої війська за межі території у провінції Ідліб, яку контролює Анкара.

"Операція в Ідлібі неминуча... Ми почали відлік, ми робимо остаточні попередження", - зазначив Ердоган.

Він додав, що росісйько-турецькі переговори стосовно контролю над північно-турецьким сирійським рейгоном не принесли задоволення Анкарі. На тлі цієї неузгодженості військова операція повстає як "питання часу".

Президент пояснив, Туреччина налаштована організувати в Ідлібі безпечну зону попри усі можливі витрати. Це буде зроблено навіть попри дипломатичний провал у переговорах з Москвою, яка відкрито стоїть на боці Асада.

Нагадаємо, в Ідлібі триває сирійський наступ, який прикривають російські сили. Бойові зіткнення та бомбардування призвели до чисельних жертв серед мирних мешканців провінції.

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні у пропрезидентській партії Туреччини"Справедливість і розвиток" також наголосили на готовності збройних сил почати наступ на півночі сусідньої Сирії. Відповідні підкріплення та військова техніка вже перекинуті через кордон, який контролює Анкара за результатами операції "Щит Євфрата".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?