Ми попіклуємося: США попередили Росію та режим Асада в Сирії
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми попіклуємося: США попередили Росію та режим Асада в Сирії

Ми попіклуємося: США попередили Росію та режим Асада в Сирії
Джерело:  online.ua

Туреччина отримає від Сполучених Штатів гуманітарну допомогу та амуніцію для продовження військової операції на півночі Сирії, в провінції Ідліб. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Daily Sabah.

За словами спецпредставника Вашингтона в Анкарі Джеймса Джефрі, Туреччина — союзник західних країн в НАТО.

"Туреччина є союзником по НАТО. Значна частина військових використовує американські боєприпаси. Ми попіклуємося, щоб обладнання було готове та придатне до використання", - зазначив дипломат.

На тлі ідлібської операції турецьких збройних сил посол США Девід Саттерфілд оголосив про розгляд звернення Анкари щодо надання систем для протиповітряної оборони.

Нагадаємо, нещодавно Туреччина оголосила про початок операції "Весняний щит" на території САР. наступ на Ідліб — відповідь на авіаудар сирійської армії режиму Башара Асада, жертвами якого стали 33 турецьких військовослужбовці.

На четвер, 5 березня, голова країни Реджеп Ердоган планує особисто зустрітися з президентом РФ Володимиром Путіним для обговорення подальшої конфронтації на Близькому Сході.

Як повідомляв ONLINE.UA, Реджеп Ердоган провів термінові телефонні переговори з канцлеркою ФРН Ангелою Меркель — сторони детально обговорили проблему потоку біженців із Сирії. Окрім того, політики звернули свою увагу на двосторонні відносини країн та регіональні питання, зокрема ситуацію в Ідлібі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?