Ми повинні - Путін виступив з новою безсоромною пропозицією
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми повинні - Путін виступив з новою безсоромною пропозицією

Ми повинні - Путін виступив з новою безсоромною пропозицією
Джерело:  online.ua

Довгоочікуваний саміт Великої двадцятки відбувся 26 березня у форматі відеоконференції. В ході заходу виступив глава Кремля Володимир Путін. Російський президент озвучив пропозицію запровадити мораторій на санкції – ті, які стосуються торгівлі товарами першої необхідності, та коштів, які за ці товари сплачують. Свою позицію він аргументував тим, що наразі міжнародній спільноті необхідно активно боротися з з пандемією коронавірусу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Кремля.

В ході виступу російський глава спочатку попередив, що, мовляв, наслідки пандемії коронавірусу будуть ще гіршими, ніж світової кризи 2008 – 2009 років. Володимир Путін поскаржився, що в подібній непростій ситуації санкції лише ускладнюють усе.

"Ми не можемо дозволити собі вчиняти за принципом "кожен за себе". На період кризи важливо створити так звані зелені коридори, вільні від торгових воєн і санкцій", - сказав очільник Кремля.

Окрім того, він зухвало наголосив, що, це потрібно, звісно, не тому, що в Росії криза, а лише для того, щоб країни безперешкодно торгували медикаментами, продуктами, обладнанням та технологіями.

"В ідеалі ми повинні ввести мораторій на обмеження щодо товарів першої необхідності, а також на фінансові транзакції для їх закупівель", – додав російський президент.

Що важливо розуміти, декілька днів тому генсек ООН Антоніу Гутерріш невідкладно звернувся до лідерів країн "Великої двадцятки" - він першим після російської влади заявив, що необхідно терміново скасувати мита та санкції, які раніше ввели проти низки країн, що розвиваються.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український політолог розповів про сплановану командою Володимира Путіна спецоперацію з метою зняття з Москви потужних економічних санкцій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?