Ми ризикуємо. Ще одна країна почала блокувати швидкий вступ України в ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми ризикуємо. Ще одна країна почала блокувати швидкий вступ України в ЄС

Ми ризикуємо. Ще одна країна почала блокувати швидкий вступ України в ЄС
Джерело:  online.ua

Влада Європейського Союзу ризикує імпортувати нестабільність, якщо послабить свої стандарти щодо демократії та корупції задля прискорення вступу України та інших країн-кандидатів. З такою заявою виступив очільник МЗС Данії Ларс Льокке Расмуссен. 

Джерело:  Financial Times

Данія виступила проти швидкого вступу України в ЄС

Льокке Расмуссен продовжує запевняти, що він та влада його країни підтримують членство України, Молдови, Грузії та країн західних Балкан в ЄС, однак, на думку дипломата, геополітичні обставини не виправдовують відкладення реформ в цих державах.

Якщо ви не закінчите процес реформ до вступу, то може виникнути ризик уповільнення після цього. А ми не експортуємо стабільність, ми ризикуємо імпортувати нестабільність. Ось чому так важливо наголошувати на необхідності виконання критеріїв (членства в ЄС. – ред.), – зазначив глава МЗС Данії.

На переконання Расмуссена, "набагато легше завершити реформи, коли ви прямуєте до членства, ніж тоді, коли ви вже приєдналися".

Що важливо розуміти, український лідер Володимир Зеленський вимагає прискореного вступу до Євросоюзу.

Данія пропонує свій особливий режим для України

Льокке Расмуссен звернув увагу на те, що якщо і має бути "особливий режим" для України, то він повинен бути у форматі додаткової допомоги з повним залученням урядів ЄС, щоб допомогти Києву відповідати стандартам.

Він також поскаржився, що раніше цей процес був занадто бюрократичним.

Ми хочемо інвестувати, ми хочемо допомагати, ми хочемо бути максимально позитивними і допомагати, наскільки це можливо, але ми не можемо знижувати планку... Нам потрібно на певному етапі переглянути правила гри, і ми готові до цього, – заявив глава МЗС Данії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?