Ми розглядаємо можливість наступу з Білорусі у лютому — командувач ОК "Південь" Ковальчук
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми розглядаємо можливість наступу з Білорусі у лютому — командувач ОК "Південь" Ковальчук

Ми розглядаємо можливість наступу з Білорусі у лютому — командувач ОК "Південь" Ковальчук
Джерело:  online.ua

На переконання командувача ОК "Південь" генерала-майора Андрія Ковальчука, російський диктатор Володимир Путін може вдатися до повної мобілізації в Росії й відправити на війну мільйони чоловіків. Окрім того, він додав, що військове керівництво України уже розглядає можливість наступу з Білорусі у лютому 2023 року.

Джерело: Sky News

ЗСУ готуються до наступу з боку Білорусі уже в лютому

За словами Ковальчука, Путін може віддати наказ про повну мобілізацію в Росії, і мільйони чоловіків будуть відправлені на фронт.

Я думаю, що Путін думає про це. І ми не можемо виключати такого варіанту. Ми повинні бути до цього готові, - озвучив свою думку командувача ОК "Південь".

Він також впевнений у тому, що українські воїни зможуть впоратися з такою великою кількістю солдатів РФ.

Однозначно так. Я вважаю, що наша позиція і позиція наших партнерів сьогодні має бути чіткою. Якщо Путін проведе повну мобілізацію, наші партнери готові надати нам всі сили і засоби для того, щоб зупинити не 300-тисячну армію, а мільйонну армію, - вважає Ковальчук.

Як стверджує генерал-майор, військове керівництво України уже почало готуватися до ймовірної повторної спроби вторгнення росіян з Білорусі.

Ми розглядаємо можливість наступу з Білорусі наприкінці лютого, можливо, пізніше… Ми готуємося до цього. Проводимо розвідку. Дивимося, де вони накопичують сили і засоби, - розповів Ковальчук.

Він також запевнив, що наразі наша країна набагато краще підготовлена до можливого вторгнення, ніж була 24 лютого.

Ми замінували окремі райони і підготували надійну оборону на певних ділянках… Більше не буде так, що вони (росіяни - ред.) просто зайдуть, як це було 24 лютого, - наголосив Ковальчук.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?