Ми закликаємо - США терміново звернулися до Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми закликаємо - США терміново звернулися до Путіна

Ми закликаємо - США терміново звернулися до Путіна
Джерело:  online.ua

В американському уряді звернулися до російського агресора через війну на Донбасі. Дипломати нагадали про річницю мінських домовленостей 2014 року та поставили Кремлю вимоги. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на американське диппредставництво в Києві.

За оприлюдненими даними, офіційний Вашингтон вимагає російського агресора залишити законну українську територію.

"У шосту річницю підписання Мінського протоколу ми закликаємо Росію повністю виконати свої зобов'язання, вивести з України зброю та сили, які вона очолює, та повернути Україні повний контроль над її міжнародно визнаними кордонами. Підтримка суверенітету та територіальної цілісності України з боку США залишається непорушною", - наголосили у посольстві.

Нагадаємо, перші мінські угоди підписали у столиці Білорусі 5 вересня 2014 року. Тоді сторони домовилися до припинення вогню, звільнення усіх полонених та заручників — повне та невідкладне, виведення збройних формувань з території України — зокрема й військової техніки.

Пізніше російський агресор поновив бої, а взимку почав наступ на північ Донеччини й Луганщини. Після окупації Дебальцева, який служив важливим пунктом в регіоні, відбулися нові переговори "нормандської четвірки" - вони стали рекордними за тривалістю. Після бесіди упродовж 16 годин сторони домовилися оновили попередні домовленості, однак з уточненням кордону окупації.

Фактично агресор порушив першу угоду, в якій говорилося про одні окуповані райони, а пізніше розширив свою окупаційну владу з боями.

Як повідомляв ONLINE.UA, окупаційний режим на Донбасі готується фактично до зриву перемир’я в зоні ООС. Маріонетки Кремля оголосили про намір "знищити" позиції українських сил вже найближчим часом. Відповідний наказ вже віддав так званий ватажок "ДНР" Денис Пушилін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?