Microsoft купує Activision Blizzard. Це найбільша угода в історії відеоігор
Категорія
Технології
Дата публікації

Microsoft купує Activision Blizzard. Це найбільша угода в історії відеоігор

Microsoft купує Activision Blizzard. Це найбільша угода в історії відеоігор
Джерело:  online.ua

Американських техгігант Microsoft оголосив про купівлю виробника відеоігор Activision Blizzard за 68,7 мільярдів доларів.

Джерело: Variety

Microsoft купує Activision Blizzard

Якщо угода буде остаточно укладена, це буде найбільша покупка Microsoft, найбільша угода в історії відеоігор, а також найбільша технологічна угода на сьогоднішній день.

До лінійки ігор Activision Blizzard входять ігри Call of Duty, Candy Crush, Warcraft, Diablo, Overwatch і Hearthstone. За словами Microsoft, угода прискорить розвиток ігрового бізнесу на мобільних пристроях, ПК, консолях і хмарах і забезпечить основу для ігор в метавсесвіті.

Угода розширить і без того значний бізнес Microsoft Xbox у сфері відеоігор. З Activision Blizzard Microsoft стане третьою за величиною ігровою компанією в світі за доходами, після китайських Tencent і Sony.

Очікується, що угода буде укладена у 2023 фінансовому році Microsoft (який закінчується 30 червня 2023 року).

Activision Blizzard, на додаток до свого основного бізнесу з розробки та видання ігор, керує глобальною мережею кіберспорту через свій підрозділ Major League Gaming. У компанії працює близько 10 тис. співробітників по всьому світу.

Акції компанії впали на 30% за останні 12 місяців через скандал. Activision Blizzard звинуватили у культивуванні токсичної культури на робочому місці, що нібито призвело до того, що жінки-співробітниці постійно зазнавали сексуальних домагань і одержують менше грошей, ніж чоловіки.

З липня минулого року Activision Blizzard звільнила або «вигнала» більше трьох десятків співробітників за неналежну поведінку на робочому місці.

Фото - Flickr.com

Презентацію S.T.A.L.K.E.R. 2: "Серце Чорнобиля" перенесли

Нагадаємо, що раніше перенесли реліз гри S.T.A.L.K.E.R. 2: «Серце Чорнобиля». Тепер гру презентують 8 грудня 2022 року. Раніше українські розробники комп’ютерних ігор GSC Game World збиралися представити публіці гру у квітні.

Перша частина S.T.A.L.K.E.R. від українських розробників стала культовою, її називають знаковою в своєму жанрі, над ідеєю і її втіленням працювали з 2001 по 2007 роки.

Події в грі відбуваються на тлі напівмістичних і антиутопічних закинутих краєвидів зони відчуження. Критики зазначають, що в грі дуже відчутний вплив творчості братів Стругацьких та Андрія Тарковського.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?