Microsoft перестав продовжувати ліцензії російським компаніям
Категорія
Технології
Дата публікації

Microsoft перестав продовжувати ліцензії російським компаніям

Microsoft перестав продовжувати ліцензії російським компаніям
Джерело:  online.ua

Компанія Microsoft з 1 жовтня перестала продовжувати ліцензії російським компаніям. Наразі компанія не повідомила, чи переглядатиметься рішення.

Джерело: росЗМІ

Microsoft перестав продовжувати ліцензії компаніям РФ

З листа техпідтримки компанії журналісти з'ясували, що Microsoft більше не може приймати платежі банківським переказом на місцевий банківський рахунок як спосіб оплати послуг у РФ. Відповідно продовжити наявні підписки для росіян тепер неможливо.

У відповідь на прохання прокоментувати непродовження ліцензій у Microsoft заявили, що компанія дотримується західного санкційного режиму щодо РФ. Компанія також нагадала, що всі продажі нової продукції та послуг у Росії, так само як і багато інших аспектів бізнесу, призупинено.

У російському Міністерстві цифрового розвитку традиційно заявили, що «РФ має альтернативи програмному забезпеченню Microsoft». Щоправда, не назвали, які саме.

Microsoft підтримала Україну

Раніше у компанії зазначили, що їхньою найбільш ефективною сферою роботи майже напевно є захист кібербезпеки України.

Ми продовжуємо активно працювати, щоб допомогти чиновникам із кібербезпеки в Україні захиститися від російських атак, включаючи нещодавню кібератаку на провідного українського мовника.

Крім того, Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що роботу у РФ зупинив також найбільший розробник програмного забезпечення для машинобудування Autodesk та Netscout.

Раніше компанія-розробник CD Projekt RED, яка випускає ігри «Відьмак» та Cyberpunk 2077, заявила, що припиняє продаж своїх продуктів у Росії та Білорусі «у світлі російського військового вторгнення на територію країни-сусідки».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?