Microsoft викрила нові агресивні кібератаки Кремля
Категорія
Світ
Дата публікації

Microsoft викрила нові агресивні кібератаки Кремля

Microsoft викрила нові агресивні кібератаки Кремля
Джерело:  online.ua

Фахівці корпорації Microsoft виявили ознаки кібератак проти близько 150 державних установ у Сполучених Штатів, які провели хакери угруповання Nobelium, пов’язаного з Росією.

Джерело: Microsoft Corp

Згідно з висновками американських експертів, під тиском хакерів також опинилися аналітичні центри, консультанти й неурядові організації. Саме з цією кібергрупою пов’язують напад на SolarWinds.

“Цього тижня ми виявили кібератаки Nobelium, спрямовані на урядові установи, аналітичні центри, консультантів і неурядові організації. Ця хвиля атак була націлена на близько 3000 облікових записів електронної пошти в більш ніж 150 різних організаціях. У той час як організації в США піддавалися найбільшій кількості атак, цілі охоплюють як мінімум 24 країни”, - говориться в оголошенні компанії.

За уточненням фахівців, близько чверті організацій, які зазнали атак, були пов’язані з діяльністю, спрямовану на міжнародний розвиток, гуманітарні ініціативи, правозахисні питання.

Наприклад, хакери Nobelium розпочали атаки з проникнення повз захист облікового запису електронної пошти Агентства міжнародного розвитку США. Після вони запустили цілі серії фішингових атак на інші організації.

Це угруповання пов’язують з нападами на SolarWinds, ознаки якого виявили у грудні 2020 року. Тоді зловмисники, близькі до російського уряду, отримали доступ до тисяч компаній і державних установ, які користувалися софтом цієї компанії.

Тоді президент Microsoft Бред Сміт виступив із заявою про “найбільшу і витончену атаку, яку коли-небудь бачив світ”.

Кібератаки Росії проти США

Наприкінці березня було виявлено, що російські хакери викрали тисячі електронних листів чиновників Державного департаменту США в 2020 році.Анонімні джерела в Конгресі уточнили, що злочинці отримали доступ до електронної пошти Бюро європейських та євразійських справ і Бюро у справах Східної Азії і Тихого океану.

Тема кіберагресії з боку Кремля у відношенні до інших держав неодноразово піднімалася на внутрішніх та міжнародних рівнях, однак рік від року атаки тільки загострюються.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?