Мільярдер Джефф Безос летить у космос — дивіться онлайн-трансляцію
Категорія
Технології
Дата публікації

Мільярдер Джефф Безос летить у космос — дивіться онлайн-трансляцію

Мільярдер Джефф Безос летить у космос  — дивіться онлайн-трансляцію
Джерело:  online.ua

Один із найбагатших людей планети Джефф Безос у вівторок, 20 липня, зі своєю компанією Blue Origin полетить у космос на борту своєї ракетно-капсульної системи New Shepard, процес транслюватимуть у Youtube.

Джерело:  Blue Origin

Найзаможніша людина світу летить у космос

Всесвітньо відомий мільярдер розпочне свою подорож тривалістю 11 хвилин з майданчику у Західному Техасі, неподалік Ван Горну.

Згідно з останніми даними, Безос повинен пролетіти близько 100 км в рамках першого у світі непілотованого космічного польоту із цивільним екіпажем.

Варто звернути увагу на те, що New Shepard має висоту 18 м та ширину 4 м та є багаторазовим космічним апаратом.

"Бустерна установка піднімає герметичне пасажирське судно на висоту близько 76 км. Імпульс підносить капсулу вгору в космос. Після цього вона опускається на землю під трьома парашутами. Ракета-носій теж повертається додому. Крім Безоса на New Shepard до космосу летять його брат та керівник акціонерного капіталу Марк Безос, а також пілотеса Воллі Фанк (82 роки) та нідерландець Олівер Деймен (18 років). Останні стануть найстаршою та наймолодшою людиною, які побували у космосі", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що Фанк була однією з жінок, які на початку 1960-х готувались стати астронавтками NASA, однак яким відмовили через їхній ґендер.

Що стосується Деймена, планувалося, що в космос полетить його батько Джо, засновник та голова компанії Somerset Capital Partners, який придбав квиток за майже 28 млн дол. Та згодом Джо передав місце синові.

Що важливо розуміти, New Shepard полетить у космос о 8 ранку за Центральним часом (16:00 за Києвом). Офіційна трансляція розпочнеться на Youtube о 14:30 за Києвом.

Як уже згадувалося раніше, Джефф Безос став другим мільярдером після Річарда Бренсона, що рушив до космосу протягом липня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?