Мільярдер Безос знайшов 82-річну партнерку для спільного польоту в космос
Категорія
Технології
Дата публікації

Мільярдер Безос знайшов 82-річну партнерку для спільного польоту в космос

Мільярдер Безос знайшов 82-річну партнерку для спільного польоту в космос
Джерело:  online.ua

Відомий американський мільярдер, очільник корпорації Amazon і космічної компанії Blue Origin Джефф Безос офіційно повідомив, що у космічний суборбітальний політ 20 липня відправиться 82-річна пілотеса Уоллі Фанк.

Джерело:  Instagram  Джеффа Безоса

Разом із Безосом у космос полетить 82-річна пілотеса

"Ніхто не чекав довше. У 1961 році Уоллі Фанк  стала найкращою студенткою курсу астронавтів "Жінка у космосі" у рамках програми "Меркурій 13". Попри завершення навчання, програму було скасовано, ніхто з учасниць програми не відправився в космос. Настав час. Ласкаво просимо до екіпажу, Уоллі. Ми раді, що ви полетите з нами 20 липня в якості нашого почесного гостя", - написав Джефф Безос у своїх соціальних мережах.

За словами журналістів із The Guardian, після закінчення навчання у рамках програми "Меркурій 13" Фанк працювала льотним інструктором, а згодом їй навіть вдалося стати першою жінкою-слідчим Федерального управління цивільної авіації (FAA) та займатися розслідуванням авіакатастроф.

Уоллі Фанк (Фото - NASA)

Варто також зазначити, що раніше Джефф Безос повідомляв, що у липні полетить у космос на власному космічному кораблі разом із рідним братом.

"Ще з п’яти років я мріяв здійснити подорож у космос. 20 липня я здійсню цю подорож разом зі своїм братом. Неймовірна пригода з моїм найкращим другом", - написав Безос.

Трохи пізніше його компанія Blue Origin в прес-релізі офіційно підтвердила, що Джефф Безос та його брат Марк приєднаються до переможця аукціону у першому пілотованому польоті корабля New Shepard 20 липня.

Не можна не звернути увагу на те, що в аукціоні уже взяли участь 6 тис учасників із 143 країн, найбільша запропонована сума становить 2,8 млн дол.

Аукціон, який розпочався 5 травня, закінчився ще 12 червня.

Інсайдери інформаційної агенції Reuters ще 3 роки тому стверджували, що ціна польоту на New Shepard складе від 200 до 300 тис доларів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?