Мільярдер Джек Ма з'явився на публіці після зникнення. Засновник Alibaba критикував владу Китаю
Категорія
Світ
Дата публікації

Мільярдер Джек Ма з'явився на публіці після зникнення. Засновник Alibaba критикував владу Китаю

Мільярдер Джек Ма з'явився на публіці після зникнення. Засновник Alibaba критикував владу Китаю
Джерело:  online.ua

Засновник ретейл-компанії AliBaba Джек Ма уперше виступив перед публікою після свого резонансного зникнення. Жодні згадки чи публічні появи китайського мільярдера припинилися з жовтня 2020 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Wall Street Journal.

За оприлюдненими подробицями, у середу, 20 січня, бізнесмен та одна з найбагатших осіб світу виступив у заході на підтримку китайських сільських вчителів. Інформацію вже підтвердили у його фонді та підрозділі Alibaba під назвою Ant Group.

Утім, цей захід відбувався у відеоформаті дистанційно, тож навіть така поява після зникнення не стала повноцінним "поверненням" Джека Ма.

"Я та мої колеги вчилися й думали, ми стали більш рішучими в тому, щоб присвятити себе благодійної діяльності в галузі освіти", - наголосив підприємець.

Під час виступу він згадав, що церемонія на честь вчителів відбувається в курортному місті Сан'я на півдні Китаю, однак пандемія коронавірусу COVID-19 не залишила вибору організаторам.

Цікаво, що одразу після "появи" Джека Ма акції його компанії Alibaba зросли на біржах на 6%.

Остання поява його на публіці зафіксована 24 жовтня 2020 року. Тоді на фінансовому форумі в Шанхаї Ма розкритикував китайську владу за стримання інновацій у галузі фінансів.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Офісі президента оголосили, що Україна може стати привабливою для інвестування канадсько-американського бізнесмена Ілона Маска. Перш за все співзасновника SpaceX і Tesla можуть зацікавити потужності для видобування літію. За словами заступника керівника ОПУ Ігоря Жовкви, українська влада вважає абсолютно реальним відкриття бізнес-підприємств Маска.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?