Мільярдер та ексголова "уряду" Карабаху Варданян затриманий Азербайджаном
Категорія
Політика
Дата публікації

Мільярдер та ексголова "уряду" Карабаху Варданян затриманий Азербайджаном

Мільярдер та ексголова "уряду" Карабаху Варданян затриманий Азербайджаном
Джерело:  online.ua

Друг Путіна та ексголова уряду Карабаху Рубен Варданян затриманий Азербайджаном. Він є мільярдером вірменського походження, який заробив свій статок у Росії.

Джерело: Європейська правда

Ексголова уряду Карабаху Варданян затриманий Азербайджаном

Азербайджан заявив 27 вересня, що затримав колишнього голову сепаратистського "уряду" Нагірного Карабаху Рубена Варданяна, коли той намагався перетнути кордон з Вірменією.

Про це оголосила прикордонна служба Азербайджану.

Варданяна затримали на прикордонно-пропускному пункті "Лачин" під час спроби виїхати з Нагірного Карабаху.

Його доставили до Баку і передали державним органам Азербайджану "для ухвалення відповідного рішення".

Рубен Варданян: що відомо

Варданян – мільярдер вірменського походження. Він заробив свій статок у Росії, де володів великою інвестиційною компанією.

Восени 2022 року бізнесмен оголосив, що відмовився від російського громадянства і переїхав до Нагірного Карабаху. Указом Путіна його прохання про вихід із громадянства РФ було задоволено у грудні 2022 року.

На початку листопада того ж року він обійняв посаду глави уряду невизнаної республіки, яку займав до кінця лютого 2023 року.

У 2021 році журнал Forbes оцінював його статки в один мільярд доларів.

Посилаючись на джерело в уряді Азербайджану, агентство AFP напередодні повідомило, що азербайджанські прикордонники шукають серед біженців з Нагірного Карабаху "підозрюваних у воєнних злочинах".

Затримання Варданяна відображає намір Азербайджану швидко зміцнити свій контроль над регіоном після блискавичної військової операції.

Станом на середину дня 27 вересня з Нагірного Карабаху до Вірменії виїхали понад 47 тисяч людей, які не хочуть залишатися у регіоні після його переходу під контроль Азербайджану.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?