Мінфін оновив астрономічні суми для сплати боргів України в 2021-му
Категорія
Економіка
Дата публікації

Мінфін оновив астрономічні суми для сплати боргів України в 2021-му

Мінфін оновив астрономічні суми для сплати боргів України в 2021-му
Джерело:  online.ua

Міністерство фінансів оприлюднило офіційну статистику щодо необхідних для України виплат у 2021 році відповідно до погашення державного боргу. Передбачається, що у наступні квартали Кабінет міністрів виплатить суму, більшу за попередніми оцінками. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт відомства.

Згідно з уточненою інформацією, за підсумками першого кварталу українська сторона виплатить 146,1 мільярда гривень, що на 7,25 мільярда більше за попередні висновки.

Другий квартал завершиться сумарною виплатою у 166,47 мільярда гривень, це на 770 мільйонів гривень більше.

Пікові обсяги грошових виплат запрогнозовані на другий і третій квартал 2021 року. Наприклад, у період з липня до вересня передбачається виплатити 166,44 мільярда гривень. Вже у четвертому кварталі (з жовтня до грудня) відповідні суми зменшаться до 118,46 мільярда гривень.

В цілому за один поточний рік передбачається виплата 597,47 мільярда гривень як повернення державного боргу.

У Мінфіні також розкрили деталі щодо прогнозованих виплат відповідно внутрішнього боргу. У першому кварталі вони сумарно становитимуть 113,5 мільярда гривень, що на 8,17 мільярда менше за попередню оцінку. У другому кварталі уряд поверне 14,78 мільярда гривень і це на один мільярд вище за прогноз попереднього місяця.

Зовнішні борги Україна гаситиме виплатами 32,6 мільярда гривень у першому кварталі (це на один мільярд менше старої оцінки), а також 25,7 мільярда у другому кварталі, який залишився незмінним.

Як повідомляв ONLINE.UA, протягом 8 днів лютого в Україні різко підскочила ціна на електроенергію. За останні декілька днів вона зросла на 17,6% у порівнянні із середньою ціною за січень і склала понад 1 719 гривень за мегават на годину. На переконання експертів, найімовірніше, зростання ціни відбулося через дефіцит вугілля на складах ТЕС, проте, що важливо розуміти, це не єдина причина.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?