Мінфін РФ готується до масштабного падіння ВВП країни
Категорія
Світ
Дата публікації

Мінфін РФ готується до масштабного падіння ВВП країни

Мінфін РФ готується до масштабного падіння ВВП країни
Джерело:  online.ua

Міністерство фінансів Росії офіційно попереджає владу країни про суттєве скорочення ВВП держави-агресорки на 12% у зв'язку з потужними санкціями. Окрім того, наголошується, що це може знищити "десятиліття економічного зростання".

Джерело:  Bloomberg  з посиланням на внутрішній прогноз російського відомства та своїх анонімних джерел

Росія готується до суттєво скорочення ВВП країни

За словами російських фінансових аналітиків, наразі країна-агресорка стикається з наймасштабнішим економічним скороченням за останні майже три десятиліття через посилення санкцій, запроваджених офіційним Вашингтоном та Європейським Союзом. Варто зазначити, що публічного прогнозу наразі немає.

Така оцінка Міністерства фінансів поставила б економічний біль на одному рівні з потрясіннями початку 1990-х років, коли планова економіка Росії намагалася перебудуватися до капіталізму і зазнала найбільшого скорочення з часів Другої світової. Якщо прогноз Мінфіну виявиться точним, це знищить майже десятиліття економічного зростання, - зазначив один із інсайдерів інформаційної агенції.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно очільник Рахункової палати РФ Алєксєй Кудрін почав стверджувати, що в офіційному прогнозі скорочення ВВП Росії становитиме понад 10%. У російському Мінекономіки, натомість, очікують скорочення на 8%.

Варто також зазначити, що експерти МВФ прогнозують падіння економіки України на 35% цьогоріч, Росії – на 8,5%.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?