Мінфін США позбавив РФ можливості обслуговувати держборг у доларах
Категорія
Економіка
Дата публікації

Мінфін США позбавив РФ можливості обслуговувати держборг у доларах

Мінфін США позбавив РФ можливості обслуговувати держборг у доларах
Джерело:  online.ua

Міністерство фінансів США оголосило, що не продовжуватиме дію ліцензії, яка тимчасово дозволяла Росії проводити виплати для обслуговування свого зовнішнього боргу в доларах в умовах санкцій.

Джерело: Мінфін США

РФ більше не зможе платити держборг у доларах

Офіс контролю за іноземними активами не поновлюватиме положення Генеральної ліцензії 9C, виданої відповідно до Положень про санкції через зловмисну іноземну діяльність Росії, яка завершує свою дію 25 травня 2022 року о 00:01 за східним часом (о 7:01 ранку за Києвом),- зауважили в Мінфіні.

Цей крок суттєво ускладнить умови для російської економіки, яка потерпає під тиском західних санкцій та замороження активів, розміщених в іноземних банках, й збільшить можливість оголошення росією дефолту.

Нагадаємо, що США заморозили зовнішні рахунки РФ в банках.

Водночас з метою зменшення негативного впливу для західних інвесторів, які вели бізнес з РФ, уряд США ввів ліцензію, що дозволяла російському уряду робити виплати в доларах по суверенному боргу на тимчасовій основі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?