Міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт йде у відставку: хто стане її наступником
Категорія
Світ
Дата публікації

Міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт йде у відставку: хто стане її наступником

Міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт йде у відставку: хто стане її наступником
Джерело:  online.ua

16 січня міністерка оборони Німеччини Крістін Ламбрехт подала заяву про свою відставку канцлеру Олафу Шольцу.

Джерело: Spiegel

Міністерка оборони ФРН іде у відставку

Ламбрехт у письмовій заяві оголосила, що йде у відставку з поста міністра оборони. Згідно із заявою, вона попросила канцлера Олафа Шольца її звільнити. Про цей крок стало відомо останніми днями.

Місяці зосередженості ЗМІ на моїй персоні навряд чи дозволяють висвітлювати факти та дискутувати щодо питання солдатів, Бундесверу і рішення у сфері політики безпеки в інтересах громадян Німеччини, — йдеться в заяві.

Ламбрехт додала, що "цінна праця військовослужбовців і численних мотивованих людей має бути на першому плані. Тому я вирішила залишити посаду".

Відставці Ламбрехт за власним бажанням передувала низка професійних невдач, серед них ЗМІ називають рішення передачі Україні лише 5 тисяч шоломів перед російським вторгненням, також вона забула ім'я головнокомандувача ВПС Німеччини, який стояв поруч з нею при оголошенні покупки американських винищувачів F-35 і використала військовий вертоліт, щоб полетіти у відпустку.

Також її критикували за невдалу новорічну промову, де вона сказала, що "посеред Європи вирує війна", коли на фоні лунали вибухи салютів.

Хто буде міністром оборони Німеччини

Хто стане наступником Ламбрехт в Міноборони, поки невідомо. Рішення очікується найближчим часом.

Серед ймовірних наступників є канцлер Вольфганг Шмідт, військова комісарка Єва Хегл, міністр соціальних справ Губертус Гайль, парламентський держсекретар Зімтьє Меллер і лідер СДПН Ларс Клінгбайл.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?