Глава Міноборони Німеччини вперше натякнула на надання Україні танків Leopard 2
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава Міноборони Німеччини вперше натякнула на надання Україні танків Leopard 2

Глава Міноборони Німеччини вперше натякнула на надання Україні танків Leopard 2
Джерело:  online.ua

12 січня очільниця Міністерства оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт уперше публічно допустила постачання Збройним силам України німецьких танків Leopard 2 для захисту від навали російської армії. З такою заявою вона виступила під час відвідування бази Бундесверу в місті Марієнберг у Саксонії.

Джерело:  RND

Ламбрехт вперше допустила надання Україні танків Leopard 2

У часи, в які ми живемо, нам дають гарну пораду – пристосовуватися до відповідної ситуації, – неочікувано для всіх заявила німецька міністерка, відповідаючи на запитання про можливе постачання танків Україні.

За словами глави німецького Міноборони, односторонніх рішень та кроків з боку офіційного Берліна в цьому плані не буде, та, разом з тим, не заперечила можливість постачання танків Leopard.

Як уже згадувалося раніше, 11 січня влада Польщі офіційно заяивла рпо те, що готова передати Україні роту основних бойових танків Leopard у рамках коаліції з партнерами.

Враховуючи той факт, що Leopard є танком німецького виробництва, то офіційна Варшава повинанн отримати дозвіл з боку німецького уряду.

Варто зазначити, що українська валад окремо наполягає на поставці Leopard 2 Німеччиною.

Команда британського лідера Ріші Сунака також нещодавно повідомила, що має намір передати Україні танки. На цю заяву речник німецького уряду відповів, що плани Лондона не змінили позицію німецького уряду, який досі відкидав заклики до Берліна передати Києву німецькі танки Leopard 2.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?