Міністерки закордонних справ і оборони Німеччини вимагають потроїти допомогу Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Міністерки закордонних справ і оборони Німеччини вимагають потроїти допомогу Україні

Міністерки закордонних справ і оборони Німеччини вимагають потроїти допомогу Україні
Джерело:  online.ua

Міністерки закордонних справ Німеччини Анналена Бербок та оборони Крістін Ламбрехт вимагають від німецького Мінфіну виділити втричі більше грошей на допомогу Україні. Наразі у наступному бюджеті на постачання зброї в Україну закладено майже 700 мільйонів євро.

Джерело: Spiegel 

У Німеччині вимагають виділити більше коштів на військову допомогу Україні

Бербок і Лабрехт имагають від міністра фінансів Крістіана Лінднера значно більше грошей на наступний рік, щоб надати військову підтримку Україні .

Обидва міністри мають на увазі спеціальний фонд допомоги озброєнням у розмірі 2,2 млрд євро. Лише за допомогою цього бюджету, як вони написали в листі, Німеччина зможе «конкретно і помітно взяти на себе відповідальність, яку очікують від нас наші міжнародні партнери».

У своєму листі міністерки критикують той факт, що в бюджеті на 2023 рік заплановано лише 697 мільйонів євро допомоги.

У 2022 році уряд Німеччини фінансував прямі поставки зброї зі збройової промисловості країни в Україну з спеціального фонду. За словами Бербок і Ламбрехт, цей фонд «виявився центральним інструментом фінансування» допомоги. Наприклад, Берлін оплатив танки, які Чехія чи Греція отримали на заміну старих систем, які вони передали Україні.

Міністерки хочуть, щоб Лінднер значно збільшив спеціальний фонд, коли бюджет буде остаточно затверджено в середині листопада.

Вони дослівно пишуть, що раніше запланований бюджет скорочує простір для маневру «до мінімуму, який більше не є політично виправданим». Замість запланованих 697 мільйонів євро Лінднер повинен запланувати на півтора мільярда євро більше.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?