Міністр безпеки Британії зарахував Росію до числа найбільш ворожих країн
Категорія
Світ
Дата публікації

Міністр безпеки Британії зарахував Росію до числа найбільш ворожих країн

Міністр безпеки Британії зарахував Росію до числа найбільш ворожих країн
Джерело:  online.ua

Міністр безпеки Великої Британії Деміан Гайндс на прохання назвати три найбільш ворожі країни, з якими стикається його країна, виділив Китай, Росію та Іран. Політик додає, що Північна Корея є четвертою ворожою державою на безпековому радарі.

Джерело: The Telegraph

Геополітична боротьба за владу зростає, світу загрожує не тільки тероризм, тож цікаво, що згадані країни вважає найбільш небезпечними також керівник Таємної служби британської розвідки МІ-6 Річард Мур. Зі свого боку, Гайндс конкретизує загрози:

Три країни, про які я вам згадав, мають фізичні людські можливості, у них широка кіберприсутність, вони можуть роширюватися в масштабі впливу. Вони можуть запускати і справді проводять інформаційні операції та беруть участь безліччю різних способів. Важко дати вам вичерпний список [загроз]...

– Деміан Гайндс, міністр безпеки Британії

Шпигуни, кібератаки, дезінформація

Ці загрози, перекладені на звичну термінологію дають відчуття масштабу: шпигуни на місцях, кібератаки, солдати в режимі очікування, кампанії з дезінформації.

Політик використовує цей список, щоб підкреслити необхідність оновлення законодавства, яке стосується іноземних шпигунів, якому в деяких місцях більше століття.

Запропонований урядом новий закон про боротьбу з державними загрозами створить нову «схему реєстрації іноземного впливу» для боротьби з іноземним шпигунством.

Гайндс додає, що Північна Корея є четвертою ворожою державою на радарі.

І все ж відносини Великої Британії з цими ворожими державами складні, не в останню чергу з Китаєм, який має конкурувати з Америкою як домінуючою світовою силою 21 століття.

Позиція щодо Росії з боку Міноборони Британії

Раніше Росію серед небезпечних країн також називав міністр оборони країни Бен Уоллес. У першому британському звіті оборонної та міжнародної стратегії після виходу країни з Європейського союзу, Росія була визначена як «головна загроза на державному рівні».

Зазначимо, 17 грудня російське МЗС оголосило про введення санкцій проти половини британських громадян у відповідь на обмеження з боку Лондона у справі опозиціонера Олексія Навального.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?