Міністр екології Абрамовський йде у відставку
Категорія
Політика
Дата публікації

Міністр екології Абрамовський йде у відставку

Міністр екології Абрамовський йде у відставку
Джерело:  online.ua

Міністр охорони навколишнього середовища і природних ресурсів Роман Абрамовський написав заяву на звільнення, про це поінформував глава фракції Слуга Народу Давид Арахамія. Перша заступниця голови фракції каже, що Рада може проголосувати за відставку міністра вже в цей четвер, 21 жовтня. Варто нагадати, що на нещодавньому брифінгу діяльність міністерства під проводом Абрамовського розкритикував секретар РНБО.

Джерело: брифінг глави фракції СН

За словами Арахамії, до глави Мінекології є деякі претензії, пов’язані з надзвичайно високим рівнем корумпованості екологічних інспекцій, які перебувають у безпосередньому підпорядкуванні відомства. Він також висловив впевненість, що у Раді збереться достатня кількість голосів для звільнення чиновника.

"Точно знайдуться голоси. Ви ж пам'ятаєте, що у нас за антиолігархічними законами завжди є баталії. І там, в першу чергу, претензія, яка була на фракції озвучена багатьма депутатами, які працюють у регіонах: екоінспекція в регіонах – дуже корумпована установа", – розповів лідер фракції.

Влітку під час спілкування з журналістами Роман Абрамовський зазначив, що заява про звільнення, яку він написав у грудні минулого року, «лежить десь у Верховній Раді», але не висловлював намірів залишати посаду.

"Я бачив, що він написав заяву – я заходив раз до голови (Верховної Ради – ред.), і він виходив", – сказав сьогодні Арахамія і додав, що Абрамовський звільняється за власним бажанням.

Заступник голови фракції Слуга народу Євгенія Кравчук каже, що Рада може проголосувати за відставку міністра охорони навколишнього середовища і природних ресурсів у четвер. Кравчук нагадала про доволі негативну оцінку діяльності Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів, яку дав Секретар РНБО Олексій Данілов. Він зазначив під час брифінгу, що Міністерство "не в достатньому обсязі виконує укази президента".

До того чиновник від монобільшості Данило Гетманцев поінформував, що представники СН знають про перспективу складення повноважень міністром Абрамовським, але самої заяви ще не бачили.

Що відомо про Абрамовського

  • Є випускником Київського університету МВС

  • Із 1992 по 2013 роки Абрамовський працював менеджером у "Укрстальконструкції", «Украгробізнес», «Консул-моторс», «ЕМЗ Металіст». Першим із вказаних підприємств володіє нардеп від "Батьківщини" Сергій Тарута.

  • У 2013-му Абрамовський працював штатним помічником нардепа від Партії регіонів Олександра Бобкова, який був одним з засновників сепаратистського руху "Оплот".

  • У 2015 році обіймав посаду заступника міністра регіонального розвитку Геннадія Зубка.

  • У 2019-му Абрамовського призначили заступником міністра енергетики та захисту довкілля.

  • Очолив Мінекології в червні 2020 року.

Читайте також:

  • Шмигаль розкрив, коли в Раду внесуть проєкт держбюджету.

  • Рада закликала світ до санкцій проти РФ за нові вибори у держдуму.

  • У Раді відповіли, чи обговорюється відставка Разумкова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?