Міністр економіки Любченко подав у відставку
Категорія
Економіка
Дата публікації

Міністр економіки Любченко подав у відставку

Міністр економіки Любченко подав у відставку
Джерело:  online.ua

2 листопада офіційно стало відомо, що очільник Міністерства економіки Олексій Любченко написав заяву про звільнення з займаної посади.

Джерело: представник уряду в парламенті Тарас Мельничук у Telegram

Міністр економіки Любченко подав у відставку

"Перший віцепрем'єр-міністр України – Міністр економіки України Любченко Олексій подав заяву в Апарат ВРУ з проханням прийняти відставку із займаної посади", - йдеться в повідомленні Тараса Мельничука.

За словами українських журналістів, команда Володимира Зеленського підозрювала Любченка в корупції, а очільник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія на зустрічі з депутатами сказав їм, що міністра звільняють, бо він "закрався", однак офіційних підтверджень цих звинувачень досі немає.

Окрім того, наголошується, що за 5 місяців роботи в Кабміні Любченко встиг максимально зіпсувати відносини з главою КМУ Денисом Шмигалем.

Інсайдери у "Слузі народу" стверджують, що "Любченко дуже цікаво поводився" нібито до нього приходили депутати "з якимись хотєлками", а він їм відмовляв, заявляючи, що "скоро піде на підвищення і стане прем’єром", тоді до нього можна приходити. А до того, мовляв, йому "не можна ні у що вляпуватись". Про це все дізнався Шмигаль.

Варто звернути увагу на те, стати новою міністеркою економіки найбільше шансів має заступниця голови ОПУ з економічних питань Юлія Свириденко.

Що відомо про Юлію Свириденко

 За президенства Петра Порошенка Свириденко обіймала посаду першої заступниці голови Чернігівської ОДА, а в 2018 році навіть тимчасово її очолювала. Після приходу до влади Зеленського Свириденко стала першою заступницею міністра розвитку економіки.

Інсайдери також розповідають, що на Банкову Свириденко привів навіть не Андрій Єрмак, який зараз протегує її в уряд, а Кирило Тимошенко, з яким вони працювали на початку коронакризи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?