Міністр оборони Британії Воллес йде у відставку — відома причина
Категорія
Політика
Дата публікації

Міністр оборони Британії Воллес йде у відставку — відома причина

Міністр оборони Британії Воллес йде у відставку — відома причина
Джерело:  online.ua

31 серпня очільник Міністерства оборони Великої Британії Бен Воллес офіційно заявив про свою відставку, яку вже прийняв прем'єр країни Ріші Сунак.

Джерело:  Sky News

Відома причина відставки міністра оборони Британії Воллес

Після довгих роздумів я прийняв рішення попросити дозволу піти у відставку. Після стількох років настав час інвестувати в ті сфери життя, якими я нехтував, і дослідити нові можливості, — пояснив своє рішення британський міністр.

За словами Ріші Сунака, він з повним розумінням ставиться до рішення Воллеса піти після восьми років міністерської роботи.

Ви залишаєте посаду з моєю подякою і повагою, — наголосив прем'єр Великої Британії.

Що важливо знати про Бена Воллеса

Бен Воллес — відомий британський політик, колишній міністр оборони Великої Британії, який керував оборонним відомством з липня 2019 до серпня 2023 року в урядах Бориса Джонсона, Ліз Трасс та Ріші Сунака.

У період з 2016 по 2019 рік обіймав посаду молодшого міністра безпеки.

Він також є членом Консервативної партії Великої Британії, з 2010 року він також був депутатом Палати громад. До 2005 року служив в армії у званні капітана.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну в лютому 2022 року був одним з ініціаторів надання військової допомоги Україні.

Нещодавно на міжнародній арені спалахнув скандал після того, як Бен Воллес поставив під сумнів вдячність України своїм західним партнерам за постачання зброї.

Хочемо ми цього чи ні, але люди хочуть бачити трохи вдячності, — сказав міністр.

На його докори миттєво відреагував український лідер Володимир Зеленський, який зізнався, що не розуміє, чим наразі невдоволений глава британського Міноборони.

Я вважаю, що ми завжди були вдячні Великій Британії. Ми завжди були вдячні прем’єр-міністру та міністру оборони, тому що люди у Великій Британії завжди підтримували Україну. Ми вдячні за це. Як ще мені висловити слова подяки? Або ми могли б, знаєте, встати вранці і висловити слова подяки особисто міністру. Дійсно, я не розумію суті питання. Ми вдячні Великій Британії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?