Міністр оборони розповів про готовність до ракетного удару Росії і її війська на Донбасі: з'явилося відео
Категорія
Події
Дата публікації

Міністр оборони розповів про готовність до ракетного удару Росії і її війська на Донбасі: з'явилося відео

Міністр оборони розповів про готовність до ракетного удару Росії і її війська на Донбасі: з'явилося відео
Джерело:  5 канал

Міністр оборони України Степан Полторак заявив про готовність  українських військових до можливого удару Росії під час ракетних стрільб поруч з окупованим росіянами Кримом, а такоже він назвав чисельність військових з РФ на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його інтерв'ю  "5 каналу".

"Звичайно, Російська Федерація нервувала, нас залякували відповіддю, нас залякували тим, що буде завдано ракетного удару по пускових установках, по наших позиціях. До речі, ми до цього були готові, ми такий варіант теж відпрацьовували", — зізнався він.
За словами міністра оборони, ракетні навчання ЗСУ – "це справа незалежної України і Збройних сил, проводити навчання на своїй території, не порушуючи жодного міжнародного договору і перевіряючи готовність нашої системи ППО".


Читайте також: Якби Росія вдарила: Турчинов розповів про пуски ракет біля Криму
"Звичайно, РФ нервувала, тому що військові, які проходять службу в збройних силах РФ, ВПС РФ в першу чергу, розуміють, що при готовності системи ППО України вони не будуть настільки впевнені у безкарності своїх дій, якщо їм таке завдання буде поставлено на території України", - додав він.
Також Полторак заявив, що обстановка в зоні АТО на Донбасі протягом усього 2016 року "була постійно досить напруженою і важкою".



"Це було пов'язано з тим, що російська група була сформована в зоні АТО, сьогодні там близько 40 тисяч, з них 5 тисяч – це регулярні війська РФ", - додав міністр.
Також він повідомив, що Росія зосередила на Донбасі чимало бойової техніки.
"Вони зосередили там величезну купу озброєння і техніки – близько 600 танків, 1,3 тисяч бойових машин, 860 артилерійських систем, 300 систем залпового вогню", - заявив глава міноборони.
За його словами, "при такому військовому скупченні, особливо з тими, хто не бажає виконувати Мінські угоди, хто дуже агресивно налаштований до України, говорити про спокій було дуже важко".
Як повідомляв ONLINE.UA раніше  президент України Петро Порошенко під час візиту на передову під Маріуполем розкрив важливі дані про гроші для українських військових.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?